Publisert 05/11/09

FOND FOR UTØVENDE KUNSTNERE HAR TILDELT MALIKA MAKOUF RASMUSSEN
ROLF GAMMLENG-PRISEN 2009 FOR SITT KUNSTNERISKE ARBEID SOM PLATEARTIST

www.ffuk.no

I begrunnelsen heter det:
Åpen klasse: Malika Makouf Rasmussen
Som en ekte verdensborger ble hun en inspirator og aktiv deltaker i verdensmusikkmiljøet i Oslo fra begynnelsen av 1990-tallet. I 1999 startet hun arbeidet med å etablere Women’s Voice, et internasjonalt musikknettverk hvor kvinnelige utøvere fra mange land driver en gjensidig kunstnerisk utveksling.

Malika Makouf Rasmussen har utgitt 2 album i eget navn, Exit Cairo i 2006 og On Club i 2008. Hun har også hatt mer enn én finger med i spillet for en rekke andre norske artisters produksjoner – både innspillinger og sceniske forestillinger, da hun har skrevet musikk, arrangert og produsert for Mari Boine, Queendom, Women’s Voice, Line Peters, Corinne Campos, Brageteatret for å nevne noen. Malika Makouf Rasmussen er som musiker inspirerende og kvalitetsbevisst, hun leverer produksjoner ingen kan være likegyldig til og som vårt mangfoldige samfunn trenger.
Hun har blant annet startet Women’s Voice International Music Network, Global Oslo Music, Nordic Music Network og platelabelen New Music, som alle på ulike vis promoterer og produserer musikk med vekt på cross-over, electronica og verdensmusikk. www.malikamakoufrasmussen.com