17. september: Ny filmmusikk fra Kristin Asbjørnsen

Publisert 17/09/21

NYTT SOUNDTRACK FRA KRISTIN ASBJØRNSEN:
BELIEVING TIL BENT HAMERS NYE FILM THE MIDDLE MAN

I dag slippes Kristins BELIEVING digitalt, samtidig med norsk kinopremiere. Asbjørnsens karakteristiske og unike stemme er i fokus og låta svinger behagelig i en soul-groove som er litt overraskende nytt fra Asbjørnsens hånd.

Kristin_Asbjørnsen_Believing

The Middle Man dukker låta først opp fra en gammel jukebox og sangen avrunder filmen som en vemodsvakker, håpefull og lekende dans.

Med sine suverene musikere er kvaliteten som vanlig av ypperste klasse. Medvirkende:

Olav Torget – gitar
Anders Engen  perkusjon/vokal
Monica Ifejilika – kor
Ulf Holand – lydopptak/miks

Produsert av Asbjørnsen i lag  med Olav Torget og ulf Holand

BENT HAMER regnes som den største auteur-regissør i Norge og The Middle Man er delvis basert på en bok av Lars Saabye Christensen. Filmen er en mørk, humoristisk satire fra en amerikansk småby med bla Pål Sverre Hagen, Tuva Novotny, Nina Andresen Borud, Trond Fausa og Aksel Hennie i hovedrollene.

Kristin Asbjørnsen har også supplert filmens hovedkomponist, kanadiske Jonathan Goldsmith.

BELIEVING utgis via vår label GLOBAL SONICS

KRISTIN ASBJØRNSEN har lenge vært blant de mest orginale stemmene innen norsk musikk. Hennes kunstneriske uttrykk har over årenes løp høstet overveldende respons – hun står støtt som en av de mest kritikerroste artistene gjennom de siste tretti årene.

Kristin har flere albumutgivelser bak seg og mangeårig internasjonal konsertvirksomhet. Hennes forrige album Traces Of You fra 2018 (med utgangspunkt i bestilligsverket med samme tittel på oppdrag fra Global Oslo Music) var laget for hennes trio med gitarist Olav Torget og den gambiske koraspilleren Suntou Susso. Med denne, som fikk strålende omtaler i en rekke norske og utenlandske publikasjoner og radiokanaler, fulgte en serie konserter i Norge og Europa. I 2013 utga Kristin I’ll Meet You In The Morning (Universal) som videreførte hennes mangeårige arbeid med afroamerikanske spirituals. Prisbelønte The Night Shines Like The Day fra 2009 og hennes to soloalbum Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook (2006) – som solgte til platina – samt Factotum (Kristins forrige filmmusikksamarbeid med Bent Hamer, basert på Charles Bukowski), markerte for alvor hennes virke som sanger og låtskriver internasjonalt. Musikken til Factotum ble utgitt som selvstendig soundtrack-album via Milan Music (Frk/Usa).

Kristin har samarbeidet med sørafrikanske Ladysmith Black Mambazo. I 30 år har Kristin holdt konserter sammen med pianist Tord Gustavsen samt utviklet konsertforestillinger sammen med forfatter Hanne Ørstavik. Kristin var sentral i ensemblene Krøyt, Dadafon og Kvitretten. Hun har vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris og franske Mondomix-Babel Med Award for sin musikk. I 2018 mottok Kristin Thorbjørn Egners Kardemommestipend (Nopa) for sitt virke. www.kristinasbjornsen.com

15. september: Releasekonsert for Michaela Antalová & Adrian Myhr på SALT

Publisert 10/08/21

Her har vi to fremragende utøvere med en sentral plass på den norske musikkscenen som nå har startet sin egen duo. De ga ut sin første plate «Zvony» («bjeller» på slovakisk) på det slovakiske plateselskapet Hevhetia i august.

@ Salt, Naustet / kl. 20’00 / Billetter forhåndskjøpes her

225142184_4518292684849010_5432239544489719592_n

Adrian spiller kontrabass og Michaela spiller på bassfløyten fujara og seljefløyte. Fujara er en melankolsk bassfløyte i slovakisk folkemusikk som klinger veldig fint sammen med kontrabassens frekvenser. Seljefløyte er veldig lik en annen slovakisk overtonefløyte som heter koncovka. Dette gjør at man kan komponere ny musikk som minner om begge tradisjoner. På platen kan man også høre harmonium, bjeller og feltopptak.

Musikken består av komposisjoner duoen har laget i felleskap, som er en blanding mellom folkemusikk og samtidsmusikk samt noen tradisjonelle låter, for eks. Kivlemøyane (etter Eivind Groven).

 

 

05. september: Oslo Oriental Orchestra – debutkonsert

Publisert 02/08/21

Det er en stor glede å presentere et nytt, virtuost ensemble som inviterer publikum til å oppleve det skjønne og intime ved arabiske klassiske musikktradisjoner.

@ Salt, Langhuset / kl. 19’00 / Billetter forhåndskjøpes her

226552691_1090929051433213_3660855250539610457_n-1

OSLO ORIENTAL ORCHESTRA

Oslo Oriental Orchestra tar sikte på å representere, kultivere og integrere arabisk kultur i Norge. Dette vil ensemblet gjøre gjennom egne konserter og oppsøkende virksomhet der utøverne blant annet vil tilby undervisning i tradisjonene de jobber med.

Oslo Oriental Orchestra ble etablert i 2021 som et musikalsk samarbeid mellom noen av landets fremste utøvere av arabiske tradisjoner under ledelse av Saleh Mahfoud, som selv kom til Norge fra Syria i 2015. Mens rapporter om krig og propaganda derfra preget nyhetene over hele verden, fortsatte musikken – og livet – i regionen videre og i dag har disse rike arabiske musikktradisjonene et liv også i Norge.

Ulike musikkuttrykk fra Midtøsten har vært i kommunikasjon med hverandre, så vel som med andre kulturer rundt om i verden i tusenvis av år. Kompleksiteten i musikk fra Midtøsten fundert i systemet Maqam, samt særpreget til musikkinstrumenter og melodier fra regionen, gjør at den er i stand til å uttrykke følelser på en helt spesiell måte. Oslo Oriental Orchestra ønsker å dele denne rikdommen som en del av et moderne Norge der kulturelle uttrykk fra hele verden setter sine spor.

På Salt fremfører ensemblet noen av de fineste musikkstykkene fra den syriske regionen, både klassiske arabiske og kurdiske, og i form av det klassiske Takht-ensemblet oppsettet:

Saleh Mahfoud – kanun, vokal
Inger Hannisdal – fiolin
Safaa Al-Saadi – nai
Andreas Vangen Andersen – oud
Khaled Laouam – saksofon
Adrian Myhr – bass
Tarek Alhalabi – perkusjon