25. april: Sanskriti Shrestha til Global @ Deichman (med forbehold om endringer pga. koronaviruset)

Publisert 11/03/20

Vi fortsetter vår suksessfulle serie Global @ Deichman der vi byr på artistportretter, konserter, foredrag og debatter. Denne gangen har vi gleden av å presentere Sanskriti Shrestha.

@ Deichman Grünerløkka / Schous plass 10 / fri entré

_SFL2557 (1)

Sanskriti er en nepalsk tablaspiller, basert i Oslo, som er kjent fra band som Bugge Wesseltofts “New Conception of Jazz”, sitt eget band sekstetten Avatar, hvor hun ofte vekker oppsikt med sitt tabla tarang-oppsett, bestående av mange tablaer som danner utempererte skalaer, og bandet Moksha. Hun er også en virtuos solist i den indisk-klassiske tradisjonen, og har spilt solokonserter siden oppveksten i Kathmandu.

Sanskriti viderebringer tradisjonen hun kommer fra, samtidig som hun jobber eksperimentelt og har utviklet en særegen stemme på instrumentet sitt. Hennes kreativitet kan høres både som medspiller, komponist og solist i en lang rekke prosjekter hun stadig befinner seg i fra indisk klassisk til folkemusikk, elektronisk musikk og friimprovisasjon. Sanskriti har siden hun kom til Norge blitt en kjær musikalsk eventyrer på den norske og internasjonale klubb- og festivalscenen.

 

05. april: Gnawa Youmala @ Salt / DESSVERRE AVLYST PGA. KORONAVIRUSET

Publisert 26/02/20

I forbindelse med at Global Oslo Music utgir det parisbaserte bandet Gnawa Youmalas debutalbum, hentes bandet til Norge for et første møte med norsk publikum! De starter på et av landets fineste festivaler, Vossa Jazz, der de spiller 04. april og kommer deretter til Oslo og Salt.
@ Naustet – Salt / kl. 20’00 / kr. 200/150 studenter

Gnawa Youmala

Gnawa Youmala, ble grunnlagt av Jaouad El Garouge fra Global Gnawa og Redouane Raifak, tidligere musiker i den legendariske marokkanske gruppen Nass El Ghiwane. Bandet presenterer tradisjonell gnawamusikk i en grensesprengende versjon som kombinerer de tradisjonelle instrumentene guembri og qaraqeb med fiolin og banjo og med det skaper et nytt og originalt lydunivers. Her er elementer fra ghiwane, andalus og berbisk musikk, med forankring i tradisjonell gnawa. En kunst, en kultur, men også en livsstil; Gnawa Youmala inviterer til en opplevelse av rytmisk transe, sanger fra sine forfedre og moderne groove. Til Norge kommer bandet i forbindelse med lanseringen av dets første album som gis ut på Global Oslo Musics label Global Sonics. 

Med: Jaouad El Garouge – guembri, vokal, Redouane Raifak – banjo, karkabou, vokal, Younes El Garouge og Hafed Idir – karkabou, kor, Inger Hannisdal – fiolin, kor, Furat El Rammeh – trommer, perkusjon, kor.

Inger Hannisdal, født i 1991 i Oslo, er en allsidig fiolinist og multiinstrumentalist. Hun studerte arabisk musikk ved Université Antonine i Libanon, der hun var medlem i Assa’aleek, en populær syrisk folkemusikkgruppe, samt diverse qudud halebiyeh- og muwashahat al andulusie-ensembler. Hun spiller i tillegg til fiolin diverse instrumenter innen folke- og verdensmusikk, som rababa, kemenche og ribab. Hun har også studert Midtøsten og Middelhavsstudier ved Sciences Po i Paris. Inger er fortiden bosatt i Paris. 

27.-31. mai: Sidiki Camara – årets festivalartist under Global Nights # 8

Publisert 17/02/20

Vi er stolte av å presentere årets festivalartist SIDIKI CAMARA!

GLOBAL NIGHTS 2020 artist v2

Sidiki Camara regnes i dag å være blant verdens ledende perkusjonister. Hans musikk er dypt inspirert av tradisjonsmusikk fra Mali. i 2018 bestilte vi et verk av Sidki i anledning vårt tiårsjubileum. Musikken ble i hovedsak skrevet for de tradisjonelle perkusjonsinstrumentene djembe, talking drum, calabass, balafon samt strengeinstrumentet n’goni, i kombinasjon med innslag av ulike instrumenter.

Verket er nå innspilt og klar for utgivelse via vår publiseringsplattform Global Sonics, slippefest arrangeres på Sentralen under årets Global Nights. i tillegg byr vi på clubevent, masterklasse og publikumsmøte med Sidiki.

Programmet til årets Global Nights vil bli lagt ut i de neste ukene. Følg oss!