26. november: Andreas Vangen Andersen til Global @ Deichman

Publisert 03/11/22

Vår neste gjest til serien Global @ Deichman, der vi går tett på skapende og utøvende kunstnere gjennom levende musikk, intervjuer og publikumssamtaler, er Andreas Vangen Andersen som i de siste årene har gjort seg bemerket som ikke minst en fremragende utøver av det arabiske instrumentet Oud.

@ Deichman Grünerløkka, Schous plass 10 – 0552 Oslo / kl. 14’00 / fri entré

fb groupFoto: Karianne Moe Tørum

ANDREAS VANGEN ANDERSEN
Andreas Vangen Andersen er en norsk multiinstrumentalist med bakgrunn i jazz, folkemusikk og orientalsk musikk. Aktiv i flere sjangere og konstellasjoner, jobber han med hovedfokus på improvisasjonsbasert musikk og krysning mellom ulike tradisjoner.

I sitt soloprosjekt utforsker han instrumentet Oud (lutt) på tvers av musikalske kulturer. Med stoff fra Gudbrandsdalen, barokken og Midtøsten, blandes ulike stiler i et samlet uttrykk gjennom en improvisert og intim tilnærming. Her møtes arabisk taksim, springleik, halling og Bach på like premisser og med den eldgamle arabiske lutten som bindeledd, som publikum vil kunne få høre på Deichman.

I et nærmøte med kunstnerne hører også en samtale til der vi blant annet får høre om deres oppvekst, bakgrunn og karriere. Sheila Leoneli fra Global Oslo Music vil lede samtalen med Andreas.

 

 

29. oktober: Nhi Phuong Do til Global @ Deichman

Publisert 01/10/22
Vi ønsker igjen velkommen til vår serie Global @ Deichman der vi går tett på skapende og utøvende kunstnere gjennom levende musikk, intervjuer og publikumssamtaler i de vakre lokalene til Deichman Grünerløkka.
Vår neste gjest ble uteksaminert i vår ved Norges musikkhøgskole der hun tok en mastergrad i utøving under veiledning av professor Elise Båtnes, og med et orkesterstipent i Det Norske Kammerorkester. Nhi Phuong Do har dessuten en batchelorgrad fra Barratt Due musikkinstitutt der hun studerte under professor Stephan Barratt-Due.

@ Deichman Grünerløkka, Schous plass 10 / kl. 15’00 / fri entré

fb event_2

Som 11-åring debuterte Nhi med Vietnam National Symphony Orchestra, der hun fremførte Mendelssohns fiolinkonsert.
Hun er ofte å høre som solist og har spilt med nasjonale og internasjonale orkestre som Fort Collins Symfoniorkester i USA, Trondheim Solistene, Stavanger Symfoniorkester, Oslo Camerata, Barratt Due KAMFIL, for å nevne noen. Nhi er også aktiv kammer- og orkestermusiker ved Det Norske Kammerorkester, Kringkastingsorkestret, Den Norske Opera & Ballett, Oslo-Filharmonien, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester og deres strykekvartett Horus fra Oslo Quartet Series (2020).

Til Deichman kommer Nhi med et repertoar der vi får høre utdrag av Bachs “Largo” Sonate nr. 3 in C-Dur, Paganinis “Caprice” no.24, Chopins “Nocturne”, “Biển Chiều” av Lê Minh Châu (hennes bestefar fra Vietnam) og Montis “Czardas”, for som Nhi sier: Everybody loves “Czardas!”

Det blir også en samtale med Nhi der vi blant annet får høre om hennes oppvekst, bakgrunn og karriere, ledet av Sheila Leoneli fra Global Oslo Music.

28. oktober: Kunstnere møter kunstnere med Therese Birkelund Ulvo & Kouame Sereba

Publisert 27/09/22

PODKASTSERIE FRA GLOBAL OSLO MUSIC: KUNSTNERE MØTER KUNSTNERE

Om noe kan sies å være felles for våre to gjester i denne episoden så er det at de begge innehar en sentral rolle på den norske musikkscenen og med arbeid som strekker seg langt utover landets grenser. Den ene tråkket imidlertid sine barnesko i Abidjan, den andre i Bergen. Mellom Elfenbenskysten og Norge er det kanskje stor avstand: hva har så skjedd underveis i livene deres og hva har de til felles som fører dem sammen til en samtale i dag?

Hør den femte utgaven av “Kunstnere møter kunstnere”. Lansering 28. oktober kl. 12’00 via vår publiseringstjeneste Global Sonics på Itunes, eller via globaloslomusic.podbean.com
Samtalene ledes av journalist Hilde Ljøen.

fb event KUNSTNERE

Kouame Sereba
Musiker, komponist og forfatter fra Elfenbenkysten som bare ti år gammel ble sendt hjemmefra til foreldrenes hjemby Tiegba. Der lærte han om tradisjoner, musikk og dans. Tjue år gammel reiste han gjennom det afrikanske kontinentet til Midtøsten der han besøkte og bodde i land som Mali, Niger, Den sentralafrikanske republikk, Sudan, Egypt og Israel. Sereba kom til Norge i 1983 og ble raskt en sentral utøver på den norske musikkscenen. Ved siden av soloprosjekter har han samarbeidet med mange musikere innen jazz, folkemusikk, samtidsmusikk og tradisjonell og moderne afrikansk musikk. Han har også turnert med skolekonsertordningen i mange år. Hans sang “Atolago” (“Drowning Man Trail”) er på soundtracket til filmen “The interpreter” (“Tolken” på norsk) med Nicole Kidman og Sean Penn i hovedrollene.

Therese Birkelund Ulvo
Komponist og plateprodusent med en rekke bestillingsverkoppdrag og flere albumutgivelser bak seg. Ulvos musikk er inspirert av andre kunstfelt som film, tekst og lydkunst og blir mye fremført i inn- og utland. Hun var Rikskonsertenes intro-komponist i 2011-2013, og mottok i 2015 De Unges Lindemanpris. Hennes klarinettkonsert for Bergen Filharmoniske Orkester og solist Christian Stene fikk i Rostrum 2016 utmerkelsen “Recommended piece”.
Siden 2014 har Ulvo vært en av to kunstneriske ledere for festivalen Hardanger Musikkfest. Som podkaster står hun sammen med kollega Bente Leiknes Thorsen bak serien “Kompoddistene” der de blant annet snakker om hverdagen som komponister. Ulvo er dessuten aktiv i den fagpolitiske debatten.

Samtaleleder, redigering, tilrettelegging: Hilde Ljøen
Konsept: Malika Makouf Rasmussen
Foto av Kouame Sereba: Ellen Stokland