December 9: Cafeteatret World Choirs julekonsert

Publisert 10/11/17

Når Cafeteatret World Choir går på scenen i desember, er det med programmet “Heart n’ Soul” – korets julegave til publikum! De lover sanger spesielt arrangert for anledningen og flotte utøvere på scenen. 
Vi lover et raust og lekkert juleshow – vær tidlig ute for Cafeteatret fylles raskt opp til randen!
@ Cafeteatret / Hollendergata 8 / 19’00 pm – dørene åpner 17’00 pm / ingen aldersgrense og fri inngang


(E) Don’t miss out on Cafeteatret World Choir’s “Heart n’ Soul” christmas show at Cafeteatret. An evening filled with soulful music, performed by the choir, musicians & DJ. And yes, you can sing along and dance!
@ Cafeteatret / Hollendergata 8 / 7 pm – door opens at 5 pm / free entry / children allowed

poster

OM KORET
Cafeteatret World Choir er en møteplass for mennesker med røtter til ulike kulturelle tradisjoner, som kommer sammen for å dele sine personlige stemmer. Det bobler av kreativitet og kulturelle referanser fra hele verden som deles sjenerøst med publikum. Under ledelse av dirigent Ombeline Chardes.

“Glede og ha gleden av å synge er nøkkelen!”
- Nina Vestby, grunnlegger av Cafeteatret World Choir.

(E) Established in 2013 the choir reflects the diversity of the global community Norway has become: Its artistic concept is to explore new musical and human encounters. With the guidance of conductor Ombeline Chardes the audiences is offered a multitude of musical and cultural meetings.

På scenen / On stage:
Helge Øgrim
Knut A. Eriksen
Richard Mikalsen
Knut Kristian Ås
Sagar Sen
Helge Hatland
Stein Aarum
Bernt Eide
Kyrre Øien
Malene Emilie Augland
Kari-Anne Ulfnes
Anne Tiballs
Caroline Sassier
Eva Nyborg
Hanne B. Nystrøm
Kathrine Høegh-Omdal
Line Bing Vangsnes
Tove Skytterholm
Lene Andresen Norlund
Inger Sigfridsson
Thora T. Risan
Hanne Cervino
Ingebjørg Slettahjell Nango
Sissel Waaler
Eva Brodersen
Anna Weilhartner
Eva Rambech
Guri Engernes Nielsen
Thea Cathrine Mælhum
Nina Vestby

Utøvere/musicians: LOTUS, Henning Johnsen, Amadou Diarra & DJ Brighteyes

 

 

November 25: Ombeline Chardes og Carl Johansen på Deichmanske

Publisert 08/11/17

MUSIKK & LITTERATUR PÅ DEICHMANSKE

Etter en lengre serie med konserter på det fine biblioteket på Grünerløkka, har levende musikk blant bøker, leselystne og mennesker med stor interesse for kunst og kultur som oppsøker stedet, blitt en av våre favoritter. Det er derfor en glede å denne gang invitere til en konsert med en fremragende musiker og komponist som på klassisk fiolin, bratsj og hardingfele vil fremrøre et repertoar som spenner fra Bach til egenkomponert musikk, samt norsk og skotsk folkemusikk. Ombeline Chardes er kjent for å fange publikum med sin musikalske dybde og virtuositet!

Vi inviterer dessuten til et nærmøte med forfatteren Carl Johansen, som i høst har gitt ut boka Grünerløkka, en samling fortellinger som alle finner sted i Oslos mest myteomspunne bydel. Han leser utdrag fra boken før konserten.

@ Deichmanske bibliotek, Grünerløkka / kl. 14’00 / fri entré

23131744_1944485868911137_1710046587013783524_n
Ombeline Chardes

OMBELINE CHARDES
Fiolinisten, komponisten og dirigenten Ombeline Chardes har etter at hun flyttet til Oslo markert seg på byens scener med sitt virtuose arbeid. Enten hun dirigerer Cafeteatret World Choir, Tremolo kor, korpset til den franske skolen, har vært i Operaen for å dirigere et ensemble av ti musikere i forestillingen Tribute to the Heroes til sine egne arrangementer av Bob Marleys musikk, eller i duoen French Connection som tolker franske chansons, er det med et distinkt og personlig uttrykk. 

Chardes startet allerede som seksåring å lære musikkteori i hjembyen Paris og åtte år gammel, fiolin, som hun forfulgte til hun hadde mastergrader i begge disipliner. Hun studerte videre musikkvitenskap ved Sorbonne og sluttet seg samtidig til jazzavdelingen ved Ecole Nationale de Musique de Cachan hvor hun jobbet med hovedfag i komposisjon, orkestrering og arrangering. Hun lærte også piano og sang ved konservatoriet. Senere deltok hun i en komposisjonklasse hvor hun studerte klassisk komposisjon, orkestrering/arrangering og renessansen-contrepoint. Med et ønske om å spille lavere frekvenser og innta en annen funksjon i grupper og ensembler begynte hun i tillegg å studere bratsj og elektrisk bass ved konservatoriet. Alt med et ønske om å utvide sin musikalske horisont. Ved siden av å lese musikk perfekt improviserer hun gjerne. Komfortabel både akustisk og elektrisk, har hun satt opp grupper i en rekke musikksjangere: klassisk, neo-klassisk, rock, hip-hop, singer-songwriter, pop, afrikansk musikk, DJ, metall, salsa, house mm. Hun liker spesielt godt opptredener i direkte kontakt med publikum, i tillegg til at hun er komfortabel og spontan i studio. 

CARL JOHANSEN 
Forfatteren Carl Johansen (f. 1974) er opprinnelig fra Sunndalsøra, og har nylig flyttet fra Grünerløkka til Riga. Johansen debuterte med romanen Skinn i 2011, har utgitt noveller i en rekke antologier og skrevet manus for TV. Grünerløkka er hans andre bok.

Forlaget skriver om boka: 
- En rotte utstyres med et kamera og sendes ned i byens undergrunn. En bevæpnet mann har forskanset seg i en leilighet etter en finansskandale. En kioskeier stiller et spørsmål for mye. Og noe virkelig stort er ventet å skje klokka 12.47.54. Grünerløkka er en samling fortellinger om mennesker og dyr i et av våre mest populære og særpregede nabolag. Det handler om de menneskene du ser hver eneste dag – og de du sjelden legger merke til. Noen lever intenst i storsamfunnets flomlys, andre i fattigdom og stummende mørke, og noen må ta til takke med sine helt usedvanlige, ordinære liv.

Boka kan både lånes og kjøpes på biblioteket.
Omslaget er ved serieskaper Flu Hartberg.

Carl Johansen
Carl Johansen

Grünerløkka Johansen

 

 


Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd og Oslo kommune.

 

November 21: Jazz in Khartoum ft. Mopti

Publisert 07/11/17

Live music | Every Tuesday | Khartoum
Feature 21.10: MOPTI

Mopti starts the evening at 20.30. After their set they will be joined by a group of invited musicians. There will be 3 sets of live music.
@ Khartoum / Bern Ankers gate 17/ 20’30 pm / free entrance

22728971_1428952037221482_1555392390503294132_n

On Tuesdays this historic basement will be filled with live music. Lots of musicians and a huge variety of instruments in a free falling improv session, so come listen, meditate or dance! 

Det smått legendariske bandet Mopti feirer 10 år sammen i 2018. Som en oppvarming til jubileumsåret spiller de gamle hits på Khartoum fra gull-årene 2011-2015. Besetningen er ingen hvem som helst med gromgutter fra band som Large Unit, Ivan Ave, Pixel, Nakama, Lassen, Ayumi Tanaka Trio, Fredfades, No.4, Anja Skybakmoen og Dr. Kay And His Interstellar Tone Scientist.

Kristoffer Eikrem – trompet
Harald Lassen – sax/perc
Christian Meaas Svendsen – bass/føtter
David Aleksander Sjølie – gitar
Andreas Wildhagen – trommer