26. oktober: Evelina Petrova Trio til Global @ Deichman

Publisert 01/10/19

Global Oslo Music runder av den suksessfulle serien Global @ Deichman med konserter, foredrag og debatter på Hovedbiblioteket, som nå snart stenger dørene for godt på Arne Garborgs plass. Det har vært et flott samarbeid med biblioteket, og derfor en stor glede for oss å ha blitt invitert med på flyttelasset til det nye praktbygget i Bjørvika, som åpner i 2020, for en videreføring av Global @ Deichman der.

Evelina Petrova Trio albumslipp
Til det siste arrangementet har vi gleden av å presentere virtuose Evelina Petrova Trio, som i anledningen slipper sitt første album First dance. Trioen spiller blant annet russisk folkemusikk og egne komposisjoner.

.@ Hovedbiblioteket / Arne Garborgs plass 4 / kl. 14’00 / fri entré

71958783_630902620769194_1338613724159672320_n


Evelina Petrova Trio ble startet i 2014 på Norges Musikkhøgskole av Evelina Petrova, Laura Ellestad og Andreas Rotevatn, som kommer fra tre ulike musikalske verdener: Jazz, folkemusikk og musikkteknologi. Musikken trioen spiller tar utgangspunkt i både russisk folkemusikk og Petrovas komposisjoner. De sterke referansene til folkemusikken i Russland, blandet med norsk folkemusikk, tolket av kanadiske Laura, ispedd elektronisk behandlet jazztrombone, skaper et uvanlig lydlandskap som spenner fra vakkert til stygt, fra tonalt til atonalt og fra det logiske til det høyst ulogiske.

Medlemmene av trioen bor i Norge. Ved siden av dette prosjektet er alle tre aktive freelancemusikere. Evelina Petrova fra Russland spilte mye med Misha Alperin, har tidligere opptrådd med Jethro Tull og har fått utmerkelsen «Star of the Year» i Russland i 1999.

I sin søken etter å lære norsk folkemusikk på hardingfele, flyttet Laura Ellestad fra Canada til Norge for snart ti år siden. Dette har resultert i blant annet nominasjon til Spellemannsprisen i kategorien folkemusikk i 2014 for soloplata “Valdresspel i Amerika”, og i en pågående doktorgrad som stipendiat ved Norges Musikkhøgskole, med fokus på utvandringen av norsk folkemusikk til Amerika. Laura Ellestad har også fått jobb som nestleder ved Folkemusikkinstituttet på Rauland.

Andreas Rotevatn har erfaring fra flere prosjekter, med stor sjangermessig bredde, mellom annet i trad. jazzbandet Ytre Suløens Jass-Ensemble, med hip-hop artisten Cezinando og i komponistorkesteret OJKOS. Rotevatn er utdannet jazztrombonist fra Griegakademiet og har i tillegg en mastergrad i utøvende musikkteknologi frå NMH.

På Global @ Deichhman spiller de fra trioens repertoar og utdyper sitt musikalaske samarbeid, etterfulgt av en samtale ledet av Sheila Leoneli fra Global Oslo Music.

28. september: Kouame Sereba til Global @ Deichman

Publisert 01/09/19

Global Oslo Music er tilbake på Hovedbiblioteket i høst, etter at vi har campet med biblioteket i friluft i sommer gjennom serien Camp Deichman.

Deichman Hovedbiblioteket – Musikkavdelingen / Arne Garborgs plass 4 /
Kl. 14’00-16’00 / Fri entré

Kouame Sereba

Til Global@Deichman i september har vi gleden av å presentere Kouame Sereba, som bringer sin egen musikk og historier fra et rikt liv.

Kouame ble født i Abdijan, Elfenbenskysten. Bare ti år gammel ble han av foreldrene sendt bort til deres hjemby Tiegba. Der lærte han om tradisjoner, musikk og dans. Tjue år gammel reiste han gjennom det afrikanske kontinentet og til Midtøsten, der han besøkte og bodde i land som Mali, Niger, Den sentralafrikanske republikk, Sudan, Egypt og Israel.

Han kom til Norge i 1983, hvor han bosatte seg. Kouame har siden han kom til landet hatt en sentral rolle på den norske musikkscenen. I tillegg til soloprosjekter, har han samarbeidet med mange musikere innen en rekke stilarter som jazz, folkemusikk, samtidsmusikk samt tradisjonell og moderne afrikansk musikk. Kouame reiser også mye over hele verden med sin livsfilosofi “The Power of Playfulness”, som han integrerer i sine forestillinger, workshops og offentlige samtaler.
Han har mottatt flere priser for sitt arbeid og blir ofte beskrevet som en som lager et magisk rom rundt seg når han opptrer.

Konserten følges av en samtale med Kouame, med vertskap av Sheila Leoneli.31. august: Kevzta til Camp Deichman

Publisert 04/08/19

Vi har i sommer hatt gleden av å være med Deichman Hovedbiblioteket ut i friluft på deres Camp Deichman, som gjennom sommeren har hatt aktiviteter syv dager i uken. Global Oslo Music har vært på plass med utvalgte artister. Sammen med Deichman har vi sørget for å by på gode konsertopplevelser – og sommeren er ikke over enda! Neste artist ut er Kevzta aka Kevin Mbugua.

@ Vaterlandsparken / kl. 14’00 / fri entré

A68C934C-72D4-4859-B25D-E11811F755C1-1

Kevzta begynte sin karriere i underholdningsbransjen som danser i hip hop miljøet i Oslo. 18 år gammel begynte han å undervise i dans på ungdomsklubber og ved Det Norske Hip Hop Huset. Fra 2010 har Kevzta hatt sterkt fokus på å utvikle seg innenfor flere kunstformer. Han arbeider i dag bredt og allsidig som sanger, låtskriver, danser og skuespiller. Hans musikk er omtalt som deilig pop, funk og soulmusikk.

På scenen:
Kevzta – vokal
Nanna Coulibaly Skjold – vokal
Bjørnar Else Brandseth – gitar
Daudi Sirioney – perkusjon

Camp Deichman
I hele sommer kan du besøke Camp Deichman, syv dager i uken. Fra og med 19. juli har campen slått leir i Vaterlandsparken. Der bys det på et utendørs bibliotekrom, med alt du trenger for en hyggelig stund. Du kan også delta på arrangementer for barn og voksne.

Camp Deichman er støttet av Bilfritt byliv.