14. februar: Evelina Petrova Trio til Global @ Salt / UTSATT

Publisert 13/01/21

På grunn av nye restriksjoner knyttet til koronaepidemien utsettes denne konserten dessverre igjen. Vi lover ny dato!

Gjennom konsertserien Global @ Salt presenterer vi fremragende skapende og utøvende kunstnere med røtter i kulturer fra hele verden. Neste konsert i serien har vært utsatt tre ganger på grunn av nedlukking knyttet til koronaepidemien. Vi håper nå å kunne gjennomføre det vi vet vil bli en flott konsert på Salt.

@ Langhuset på Salt / kl. 18’00 / ID 18 år / Billetter kr. 225.00 – 275 – forhåndskjøpes her

71958783_630902620769194_1338613724159672320_n

EVELINA PETROVA TRIO ble startet på Norges Musikkhøgskole i 2014, av Evelina Petrova, Laura Ellestad og Andreas Rotevatn. Dette er utøvere som kommer fra tre ulike musikalske verdener, nemlig jazz, folkemusikk og musikkteknologi. Musikken trioen spiller tar utgangspunkt i både russisk folkemusikk og Petrovas komposisjoner. De sterke referansene til folkemusikken i Russland, blandet med norsk folkemusikk, tolket av kanadiske Laura, ispedd elektronisk behandlet jazztrombone, skaper et uvanlig lydlandskap som spenner fra vakkert til stygt, fra tonalt til atonalt og fra det logiske til det høyst ulogiske. Dette er virtuost!

Medlemmene av trioen bor i Norge. Ved siden av dette prosjektet er alle tre aktive freelancemusikere.

Evelina Petrova, komponist og musiker med trekkspill som hovedinstrument, har vært sentral i en rekke sammenheng som ensembleleder og turnerende musiker over hele verden, blant annet med Jethro Tull. Evelina har mottatt flere prestisjetunge priser, blant annet «Star of the Year» i Russland i 1999. Hun var medlem av Oslo Art Trio i lag med Misha Alperin og den italienske perkusjonisten Roberto Dani, et konsept, som etter Aplerins bortgang, i dag eksisterer som Oslo Art Duo

I sin søken etter å lære norsk folkemusikk på hardingfele, flyttet Laura Ellestad fra Canada til Norge for snart ti år siden. Dette har resultert i blant annet nominasjon til Spellemannsprisen i kategorien folkemusikk i 2014 for soloplata “Valdresspel i Amerika”, og i en pågående doktorgrad som stipendiat ved Norges Musikkhøgskole, med fokus på utvandringen av norsk folkemusikk til Amerika. Laura Ellestad har også fått jobb som nestleder ved Folkemusikkinstituttet på Rauland.

Andreas Rotevatn har erfaring fra flere prosjekter, med stor sjangermessig bredde, mellom annet i trad. jazzbandet Ytre Suløens Jass-Ensemble, med hip-hop artisten Cezinando og i komponistorkesteret OJKOS. Rotevatn er utdannet jazztrombonist fra Griegakademiet og har i tillegg en mastergrad i utøvende musikkteknologi frå NMH.

 

 

 

Publisert 23/12/20

 

 

 

131988141_956242598235193_1033020477230726458_o

18. desember: Safaa Al-Saadi til Global Jul @ Deichman / AVLYST

Publisert 07/12/20

Denne konserten er dessverre avlyst på grunn av utvidede koronarestriksjoner fra myndighetene 10. desember.

Det er med stor glede vi kan invitere til vår serie med julekonserter på Deichman Grünerløkka i perioden 14.-18. desember, etter å ha ventet på grønt lys for dette midt i en streng koronatid.

@ Deichman Grünerløkka, Schous plass 10 / kl. 15’00 / fri entré

Safaa
Foto: Viðar Hákon Gíslason

Vi runder av årets julekonsertserie med en kunstner vi har hatt gleden av å samarbeide med tidligere. Han er en av landets fremste utøvere av klassisk arabisk musikk.

Safaa Al-Saadi er frilansmusiker, komponist, arrangør og musikklærer, som har turnert og undervist over hele Europa. Som utøver spiller han et bredt spekter av arabiske fløyter, perkusjon, synth og piano.

Han har de siste årene samarbeidet med Tøyen orkester, der han har hjulpet orkesteret med å finne en musikkstil influert av arabiske rytmer og musikk, blandet med tradisjonell norsk musikk. Han har også bidratt orkesteret med arrangering av musikk.

Blant hans egne komposisjoner finner vi verket “Broer av musikk” for stort ensemble, som han skrev på oppdrag fra Global Oslo Music i 2014. Med dette arbeidet kunne vi oppdage hans vakre, sterke og komplekse musikk.

På biblioteket vil Safaa spille noen utvalgte stykker han har skrevet. Her finner vi blant annet rytmer og melodier med røtter i tradisjoner fra Mesopotamia.

VELKOMMEN!

NB! På grunn av smittevernregler vil publikum på Deichman registreres med navn og e-postadresse. Denne registreringen slettes etter 14 dager.