Global Oslo Music presents ثلاثة مقامات

Publisert 05/12/12

Global Oslo Music presents ثلاثة مقامات
(thalatha maqamat/ three modes)
Akustisk irakisk musikk & elektroniske lydlandskap.
Safaa Al-Saadi, Sattar Al-Saadi & Åsmund Skuterud
Mogador kafé / Toftes gate 41
20. des / kl. 20.00 / cc 50,-

Konseptet ‘maqam’ står helt sentralt i arabisk musikk og denne kvelden presenterer vi et innblikk i den rike irakiske musikktradisjonen. Brødrene Al-Saadi med solid musikkutdannelse fra Bagdad opptrer sammen med musiker og lydkunstner Åsmund Skuterud, som ble kjent med maqamsystemet under sitt studioopphold i Kairo. Safaa og Åsmund har allerede jobbet sammen i flere år, både med akustiske uttrykk og med arabisk klubbmusikk som del av Koèju-prosjektet på Blå.

SAFAA AL-SAADI Ney, Tabla, Khishbeh, Keyboard
SATTAR AL-SAADI Dholla, Daff, Riq
ÅSMUND SKUTERUD Oud, Darbouka, Elektronikk