USIKO – NYTT BESTILLINGSVERK AV BUSI NCUBE

Publisert 06/12/16

Global Oslo Music har den store gleden av å annonsere sitt nye bestillingsverk Usiko av Busi Ncube og samarbeidet med Vossa Jazz som lar urfremføringen av verket åpne festivalen på Voss 7. april. Oslo-premiere på Belleville 9. april!
(E) Global Oslo Music is delighted to announce its new commissioned work Usiko by Busi Ncube, to premiere at the legendary Vossa Jazz as the festival’s opening concert
at Voss April 7. Oslo premiere at Belleville April 9!

Les om åpningskonserten på Vossa Jazz

Busi Ncube

Busi Ncube har gjennom tretti år befestet seg internasjonalt som en av Zimbabwes fremste artister og ambassadør for musikktradisjoner fra hjemlandet, sunget på flere språk man finner der som Sindebele, Shona og Chewa. Med verket Usiko har vi bedt Busi å forske i musikktradisjoner og tradisjonelle instrumenter man finner i Zimbabwe, med særlig vekt på det rike omfanget av rytmer. Mbira og rytmeinstrumentene hosho og amahlwayi får i denne sammenheng en sentral plass og med nye bruksmåter plasseres i en moderne kontekst gjennom å utvikle et akustisk og elektrisk/elektronisk lydbilde. Det musikalske materialet er samtidig en crossover av uttrykk der tradisjoner fra Zimbabwe møter sørafrikansk jazz. 

Busi Ncube – mbira, vokal, hosho
Antonio Torner – trommer
Dag Pierre – gitar
Ivan Mazuze – brass
Petter Barg – bassgitar
Raymond Sereba – perkusjon
Sihle Hlaseka – vokal
Sibusiso Mhlanga – vokal
Carmen Hwarara – vokal