March 18: Vin & Musikk til Global @ Deichmanske

Publisert 23/02/17

Vi har gleden av å invitere til et virtuost møte mellom vin og musikk!
De fleste av oss er fortrolige med ideen om vin og mat som kilde til gode opplevelser og nytelse, men hva kan sies om sammenhengen mellom vin og musikk? Opplev Jens Rømer, forfatteren av boken Mit liv med vin og musik, gå i dybden av sine to lidenskaper. Til dette har vi bedt fiolinisten Omebeline Chardes spille fra sitt repertoar av klassisk og improvisert musikk. Vi smaker naturligvis også Rømers utvalg av utmerket vin!
@ Deichmanske bibliotek, Grünerløkka / kl. 14’00 / fri entré

(E) We’ve all heard that wine and food can taste better if well matched, but did you know that wine preferences can be strongly influenced by music – or the other way around?
Meet Jens Rømer, the author of the book Mit liv med vin og musik, who has extensively investigated how music and wine – his two passions – are closely linked and can enhance one another. To this special event, we’ve invited violinist Omebeline Chardes who will present a repertoire of classical music besides free improvisations inspired by Jens Rømer’s selction of wine that will be served!
@ Deichmanske bibliotek, Grünerløkka / 2 pm / free entry

Mit liv med vin og musikk

JENS RØMER er aktuell med sin litterære debut Mit liv med vin og musik, utgitt på Musikforlaget Olafssongs i Danmark. Vin, mat, musikk, fortellinger om personlige opplevelser, om reiser til en rekke vinprodusenter i Frankrike og om økologisk og biodynamisk dyrking finner vi i boken, ledsaget av vakre bilder, videoer og musikk – som er komponert særskilt inspirert av vinen som her presenteres. 
Da Rømer sammen med sin kone, Birgit Rømer, og deres to barn på tidlig 90-tallet valgte å flytte fra Hillerød i Danmark til Vacqueyras i det sydlige Rhône – et vindistriktet i Syd-Frankrike – var det uten noen form for økonomisk sikkerhet. Imidlertid var drømmen om et liv i det sydfranske området så stor at de tok sjansen. Og nettopp frankofilien avfødte Rømers store interesse for vin, som sammen med musikk formet det som skulle bli to lidenskaper i hans liv. Rømer har med seg sin bok, spesialimportert vin og instrumentet bombarde under armen til Deichmanske!

Jens Rømer har en Cand. mag. fra Aalborg Universitetscenter med fransk som hovedfag og musikk som bifag. Vi kjenner ham godt som bookingansvarlig på det regionale spillested Klaverfabrikken i Hillerød gjennom mange år, en av Danmarks mest vitale musikkscene. Som sertifisert kulturdynamo har han jobbet som en setral kulturarbeider i Hillerød kommune, vært musikkinstruktør i, og leder av Musik Uden Grænser. En periode prgrammerte han morgenmusikk i Danmarks Radio/P3, og har selv bakgrunn som skapende og utøvende musiker i blant annet band som Trio Danois og folk/rock gruppen AR, med utgivelse som Armorika- landet ved Havet i 1979 og opptreden på Roskildefestivalen – blant mange. Rømer startet også vinkonsulentfirmaet ”Direct Wine Contact”, som har formidlet vin fra Frankrike til Skandinavia. 

Jens Rømer

Fiolinisten, komponisten og dirigenten Ombeline Chardes har etter at hun flyttet til Oslo markert seg på byens scener med sitt virtuose arbeid. Enten hun dirigerer Cafeteatret World Choir, Tremolo kor, korpset til den franske skolen, har vært i Operaen for å dirigere et ensemble av ti musikere i forestillingen Tribute to the Heroes med sine egne arrangementer av Bob Marley, eller i duoen French Connection som tolker franske chansons, blant en rekke annet, er det med et distinkt og personlig uttrykk. Chardes startet allerede som seksåring å lære musikkteori i hjembyen Paris og åtte år gammel, fiolin, som hun forfulgte til hun hadde mastergrader i begge disipliner. Hun studerte videre musikkvitenskap ved Sorbonne og sluttet seg samtidig til jazzavdelingen ved Ecole Nationale de Musique de Cachan hvor hun jobbet med hovedfag i komposisjon, orkestrering og arrangering. Hun lærte også piano og sang ved konservatoriet. Senere deltok hun i en komposisjonklasse hvor hun studerte klassisk komposisjon, orkestrering/arrangering og renessansen-contrepoint. Med et ønske om å spille lavere frekvenser og innta en annen funksjon i grupper og ensembler begynte hun i tillegg å studere bratsj og elektrisk bass ved konservatoriet. Alt med et ønske om å utvide sin musikalske horisont. Ved siden av å lese musikk perfekt improviserer hun gjerne. Komfortabel både akustisk og elektrisk, har hun satt opp grupper i en rekke musikksjangere: klassisk, neo-klassisk, rock, hip-hop, songwriter, pop, afrikansk musikk, DJ, metall, salsa, house mm. Hun liker spesielt godt opptredener i direkte kontakt med publikum, i tillegg til at hun er komfortabel og spontan i studio. Vi gleder oss til å høre henne ta utfordringen rundt dialogen “vin og musikk” i møte med Jens Rømer: Inspirasjon og improvisasjon vil gå begge veger!

Ombeline FEV 17