November 7: Jazz in Khartoum ft. Peder Simonsen

Publisert 18/10/17

Live music | Every Tuesday | Khartoum
@ Khartoum Contemporary Art Center / Bernt Ankers gate 17

22688695_1428945953888757_788880529318819285_n

Peder Simonsen starts the evening with a short solo performance at 20.30. After the solo she will be joined by a group of invited musicians. There will be 3 sets of live music. Free entrance

On Tuesdays this historic basement will be filled with live music. Lots of musicians and a huge variety of instruments in a free falling improv session, so come listen, meditate or dance! facebook.com/jazzinkhartoum

PEDER SIMONSEN er aktiv i bandene Invader Ace og Microtub, der han henholdsvis spiller DIY-techno og mikrotonal dronemusikk. Han har tidligere spilt med band og folk som Trondheim Jazzorkester & Skrap, Anna Webber, Viktor Wolf, Marte Eberson og Jaga Jazzist.

I det siste har Peder jobbet med en egen plate der hans interesse for trommemaskiner, sampling og analoge synther møter omstemte pianoer og preparerte gitarer. Musikken kan minne om Oren Ambarchi, Dawn Of Midi, Mica Levi og Jon Hopkins. Med seg på Khartoum har han Lars Hornveth og Knærten Simonsen. 

https://soundcloud.com/pedersimonsen/apr-moog-exterpt
http://www.invaderace.com/