27. oktober: Asta Busingye Lydersen til Global @ Deichman

Publisert 22/09/18

Velkommen til vår nye serie konserter, foredrag og debatter Global @ Deichman på Deichman Hovedbiblioteket.

Her vil skapende og utøvende kunstnere presentere egne arbeider. Global @ Deichman er også et forum for foredrag og debatter hvor kunstnere og kulturarbeidere vil reflektere rundt ulike kulturelle uttrykks vilkår og plass på den norske kunstscenen.

Vi starter opp i oktober og har da gleden av å presentere Asta Busingye Lydersen med foredraget Afropolitt: Språk er makt
Deichman Hovedbiblioteket – Musikkavdelingen / Arne Garborgs plass 4 /
Kl. 14’00-16’00 / Fri entré

42262262_423674254825366_3906454759246135296_n-1

Neger? Mulatt? Svart nordmann? Asta Busingye Lydersen tar utgangspunkt i sitt personlige essay Afropolitt (Aschehoug, 2013). Der deler hun erfaringer av rasisme, utenforskap, og kampen for å finne en balansert norsk-afrikansk identitet. Gjennom eksempler fra eget liv beskriver Lydersen hvordan språket både kan undertrykke og sette oss fri. Tittelen er inspirert av begrepet Afropolitan, en sammensmelting av ordene afrikansk og kosmopolitt. Begrepet beskriver en personlig identitet som utfordrer gamle stereotypier om Afrika og afrikanere. Det er også en global bevegelse som inspirerer kunst, litteratur og mote.

I sesongen 2018-19 får vi besøk av Asta Busingye Lydersen, Thomas Talawa Prestø, Karl Seglem, Becaye Aw, Hannah Wozene Kvam og Malika Makouf Rasmussen m. fl., med vertskap av Hilde Ljøen og Deise Nunes.

Fri entré
Med støtte fra Norsk kulturråd, Oslo kommune og Stiftelsen Fritt Ord

Artist, skuespiller og journalist Asta Busingye Lydersen har gjennom sitt arbeid fått en fremtredende rolle i norsk kunst- og kulturliv. Vi kjenner henne fra blant annet gruppen Queendom, fra flere roller i NRK-produksjoner, som aktivist og fra en rekke utvalg og oppdrag i det offentlige liv.