26. oktober: Evelina Petrova Trio med plateslipp på Deichman

Publisert 01/10/19

Global Oslo Music runder av den suksessfulle serien Global @ Deichman med konserter, foredrag og debatter på Hovedbiblioteket, som nå snart stenger dørene for godt på Arne Garborgs plass. Det har vært et flott samarbeid med biblioteket, og derfor en stor glede for oss å ha blitt invitert med på flyttelasset til det nye praktbygget i Bjørvika, som åpner i 2020, for en videreføring av Global @ Deichman der.

Evelina Petrova Trio albumslipp
Til det siste arrangementet har vi gleden av å presentere virtuose Evelina Petrova Trio, som i anledningen slipper sin første plate “First dance”. Trioen fremfører blant annet russisk folkemusikk og egne komposisjoner.

.@ Hovedbiblioteket / Arne Garborgs plass 4 / kl. 14’00 / fri entré

71958783_630902620769194_1338613724159672320_n


Evelina Petrova Trio ble startet i 2014 på Norges Musikkhøgskole av Evelina Petrova, Laura Ellestad og Andreas Rotevatn, som kommer fra tre ulike musikalske verdener: Jazz, folkemusikk og musikkteknologi. Musikken trioen spiller tar utgangspunkt i både russisk folkemusikk og Petrovas komposisjoner. De sterke referansene til folkemusikken i Russland, blandet med norsk folkemusikk, tolket av kanadiske Laura, ispedd elektronisk behandlet jazztrombone, skaper et uvanlig lydlandskap som spenner fra vakkert til stygt, fra tonalt til atonalt og fra det logiske til det høyst ulogiske.

Medlemmene av trioen bor i Norge. Ved siden av dette prosjektet er alle tre aktive freelancemusikere. Evelina Petrova fra Russland spilte mye med Misha Alperin, har tidligere opptrådd med Jethro Tull og har fått utmerkelsen «Star of the Year» i Russland i 1999.

I sin søken etter å lære norsk folkemusikk på hardingfele, flyttet Laura Ellestad fra Canada til Norge for snart ti år siden. Dette har resultert i blant annet nominasjon til Spellemannsprisen i kategorien folkemusikk i 2014 for soloplata “Valdresspel i Amerika”, og i en pågående doktorgrad som stipendiat ved Norges Musikkhøgskole, med fokus på utvandringen av norsk folkemusikk til Amerika. Laura Ellestad har også fått jobb som nestleder ved Folkemusikkinstituttet på Rauland.

Andreas Rotevatn har erfaring fra flere prosjekter, med stor sjangermessig bredde, mellom annet i trad. jazzbandet Ytre Suløens Jass-Ensemble, med hip-hop artisten Cezinando og i komponistorkesteret OJKOS. Rotevatn er utdannet jazztrombonist fra Griegakademiet og har i tillegg en mastergrad i utøvende musikkteknologi frå NMH.

På Global @ Deichhman spiller de fra trioens repertoar og utdyper sitt musikalaske samarbeid, etterfulgt av en samtale ledet av Sheila Leoneli fra Global Oslo Music.