27. juni: Javid Afsari Rad & Kaveh Mahmudiyan med gjest Inger Hannisdal @ Salt

Publisert 02/06/21

Gjennom konsertserien Global @ Salt presenterer vi fremragende skapende og utøvende kunstnere med røtter i kulturer fra hele verden.

Denne konserten har på grunn av pandemien vært utsatt flere ganger, vi er derfor svært glade for endelig å kunne ønske velkommen til Salt for å oppleve utøvere i verdensklasse!

@ Langhuset, Salt / Langkaia 1 / kl. 19’00 / billetter forhåndskjøpes her

136075731_3910676425610642_2207777063735203690_n

JAVID AFSARI RAD & KAVEH MAHMUDIYAN

Den norske musikkscenen er blitt rikere med utøvere fra hele verden, blant dem finner vi virtuose Javid Afsari Rad og Kaveh Mahmudiyan fra Iran, som hører til blant de fremste på sine instrumenter som har opprinnelse i Persia. Til Salt kommer de med egenkomponert musikk med røtter i det gamle Persia og dypt inspirert av filosofen Rumis poesi.

På scenen: Javid Afsari Rad – santur
Kaveh Mahmudiyan – tombak

Inger Hannisdal gjester scenen. Hun har med seg strykeinstrumentet Kamancheh.

Javid Afsari Rad
Født i 1965 i byen Isfahan i Iran, ble Javid Afsari Rad tidlig introdusert til, og opplært i Radif – det klassiske musikkrepertoaret fra Persia – av noen av de fremste læremestrene i Iran. I 1986 kom han til Norge til studier i musikkvitenskap og komposisjon. Hans musikalske karriere inkluderer konserter nasjonalt og internasjonalt som solist og ensemblemusiker. Som musiker og komponist, og som musikalsk leder for Rumi Ensemble, henter han mye av sin inspirasjon fra filosofen Rumis poesi. I 2007 mottok Asfari Rad Kringastingsorkesterets pris – KORK-prisen – for sitt samarbeid med orkesteret og for arbeidet med Rumis poesi i sin musikk.

Kaveh Mahmudiyan
Kaveh har siden han kom til Norge fra Iran studert og utviklet seg innen musikk med røtter til tusenår gamle tradisjoner fra hans hjemland på slagverkinstrumentet Tombak. Som komponist og utøver har han de siste årene banet seg veg til den internasjonale musikkscenen og der tatt plass blant verdens ledende skapende og utøvere kunstnere innen persiske tradisjoner. Mahmudiyan er også ofte å oppleve innen world, jazz og crossover i samarbeid med ledende utøvere. Han har flere utgivelser bak seg og leverte et verk på bestilling fra Global Oslo Music i 2018.

Inger Hannisdal
Inger Hannisdal er en allsidig fiolinist og multiinstrumentalist. Hun studerte arabisk musikk ved Université Antonine i Libanon etter først å ha tatt Midtøsten- og Middelhavsstudier ved Sciences Po i Paris. I tillegg til fiolin spiller hun flere tradisjonelle instrumenter innen folke- og verdensmusikk, som strengeinstrumentene rababa, kemenche og ribab.