27. august: Nytt album fra Electrocutango ute på Global Sonics

Publisert 26/07/21
Electrocutangos tredje album “Contrastes” slippes snart via vår label Global Sonics!
På denne tar bandet sin umiskjennelige blanding av ekte argentinsk tango, elektronika- og jazzelementer et steg videre i det ukjente.

Albumcover

Electrocutangos moderne og like fullt dansbare innfallsvinkel fornyer tangoen som musikkform. Kall det gjerne “oppdatert tango”, til forskjell fra oppskriften “flyktig klubbmiks med litt tangokrydder”.

Electrocutango setter sin ære i at man fornemmer tangueroens identitet filtrert gjennom elementene fra worldmusikk, jazz, elektronika og RnB.

Den helnorske kvintetten har dedikert seg til arbeidet med å videreutvikle den argentinske tangoen og har mottatt lovord for sin sjangerforståelse kombinert med uredd innovasjon.
Tangofestivaler så vel som “milongas” og klubber ga deres første CD, “Felino”, en varm velkomst og den regnes i dag som en klassiker innen den nye elektrotangoen, både i Buenos Aires og internasjonalt.

- Horacio Ferrer, tangopoet og direktør for det argentinske tangoakademi var blant dem som lot seg overbevise:
”Joner er en bemerkelsesverdig kreativ tanguista og har med Electrocutango funnet en aldeles uimotsigelig og raffinert versjon av tango for det 21. århundre. Joners helt personlige stil er krydret med inspirasjon og kunnskap fra mestrene Salgán og Piazzolla, og hans originale komposisjoner er fulle av rytmisk kompleksitet.”

Sverre Indris Joner, som komponerer musikken til Electrocutango, har også utvidet tangobegrepet i symfonisk retning innen klassiske formater. Et eksempel er tango-fiolinkonserten “Con cierto toque de tango”, som ble spilt inn av Henning Kraggerud og KORK. Han har også i en mannsalder dykket dypt i latinamerikansk musikk med bandene Tango for 3, Hovedøen Social Club og La Descarga.

Hør albumet her!