05. september: Oslo Oriental Orchestra – debutkonsert

Publisert 02/08/21

Det er en stor glede å presentere et nytt, virtuost ensemble som inviterer publikum til å oppleve det skjønne og intime ved arabiske klassiske musikktradisjoner.

@ Salt, Langhuset / kl. 19’00 / Billetter forhåndskjøpes her

226552691_1090929051433213_3660855250539610457_n-1

OSLO ORIENTAL ORCHESTRA

Oslo Oriental Orchestra tar sikte på å representere, kultivere og integrere arabisk kultur i Norge. Dette vil ensemblet gjøre gjennom egne konserter og oppsøkende virksomhet der utøverne blant annet vil tilby undervisning i tradisjonene de jobber med.

Oslo Oriental Orchestra ble etablert i 2021 som et musikalsk samarbeid mellom noen av landets fremste utøvere av arabiske tradisjoner under ledelse av Saleh Mahfoud, som selv kom til Norge fra Syria i 2015. Mens rapporter om krig og propaganda derfra preget nyhetene over hele verden, fortsatte musikken – og livet – i regionen videre og i dag har disse rike arabiske musikktradisjonene et liv også i Norge.

Ulike musikkuttrykk fra Midtøsten har vært i kommunikasjon med hverandre, så vel som med andre kulturer rundt om i verden i tusenvis av år. Kompleksiteten i musikk fra Midtøsten fundert i systemet Maqam, samt særpreget til musikkinstrumenter og melodier fra regionen, gjør at den er i stand til å uttrykke følelser på en helt spesiell måte. Oslo Oriental Orchestra ønsker å dele denne rikdommen som en del av et moderne Norge der kulturelle uttrykk fra hele verden setter sine spor.

På Salt fremfører ensemblet noen av de fineste musikkstykkene fra den syriske regionen, både klassiske arabiske og kurdiske, og i form av det klassiske Takht-ensemblet oppsettet:

Saleh Mahfoud – kanun, vokal
Inger Hannisdal – fiolin
Safaa Al-Saadi – nai
Andreas Vangen Andersen – oud
Khaled Laouam – saksofon
Adrian Myhr – bass
Tarek Alhalabi – perkusjon