24. mai: Kunstnere møter kunstnere med Rolf Gupta og Becaye

Publisert 02/06/22

Hva skjer når kunstnere som ikke kjenner hverandre møtes for første gang? Hvilke spørsmål stilles, hvordan går samtalen, blir det noe improvisasjon på instrumenter?
I podkastserien “Kunstnere møter kunstnere” inviterer vi skapende og utøvende kunstnere, med vidt forskjellig bakgrunn, parvis til å utveksle om egen oppvekst, utdanning, kunstneriske profiler og uttrykk, arbeidsmetoder og karrierer. Vi ønsker gjennom dette å la kunstnere få innsikt i andre kunstnerskap de kjenner lite til, eller overhode ikke. Samtidig er serien ment å invitere lytterne til et nærmøte med fremragende skapende og utøvende kunstnere med røtter i kulturer fra hele verden.

Lansering 24. juni kl. 12’00 via vår publiseringstjeneste Global Sonics på Itunes, eller via globaloslomusic.podbean.com

285471663_1290300838162699_5605736802196338019_n

ROLF GUPTA – BECAYE
Til den tredje utgaven av “Kunstnere møter kunstnere” inviterte vi to fremragende kunstnere med bena godt plantet i hver sin musikalske verden. Vi kan trygt si at det ikke lar seg gjøre å jobbe så forskjellig som disse to, finnes det likevel noen felles punkter i deres kunstnerskap – eller ikke..?

Lansering 24. juni kl. 12’00 via vår publiseringstjeneste Global Sonics på Itunes, eller via globaloslomusic.podbean.com

Annenhver måned slippes en ny podkast med nye par.
Samtalene ledes av journalist Hilde Ljøen.

Becaye
Becaye er oppvokst i Mauritania og Senegal. Hans musikk har dype røtter i fulanitradisjoner man finner i subsahariske strøk, ofte beskrevet som ørkenblues og roots. Han har oppnådd renommé som en unik utøver takket være hans selvutviklede gitarteknikk.

Becaye har i snart 30 år vært en sentral utøver på den globale musikkscenen i Norge og har turnert mye internasjonalt. Tidlig i sin karriere spilte han med store afrikanske artister som Mansuur Seck, Baaba Maal og Ali Farka Toure, senere med blant andre Steinar Ofsdal, Ablaye Cissoko, Women’s Voice, Kouame Sereba, Haddy N’jie, Unni Løvlid og Rolf-Erik Nystøm.

Rolf Gupta
Rolf er en norsk dirigent og komponist og en av de ledende norske dirigentene i sin generasjon. Fra 2012 er han også professor i interpretasjon ved Universitetet i Agder i Kristiansand. Rolf studerte komposisjon med Olav Anton Thommessen og Lasse Thoresen på Norges musikkhøgskole samt privat med Per Nørgård og Antonio Bibalo.

Ved Sibelius-akademiet studerte han orkesterdireksjon med Jorma Panula. I 2019 hadde hans verk «Jordens sang» urpremiere, fremført av Kristiansand Symfoniorkester – et verk som har blitt omtalt som eksepsjonelt og skapte enorm begeistring hos publikum og kritikere.

Samtaleleder, redigering, tilrettelegging: Hilde Ljøen
Konsept: Malika Makouf Rasmussen

Med støtte fra Norsk kulturfond – Kulturrådet

Global Oslo Music © 2022