27. mai: Barneforestilling med Deoran under Global Nights

Publisert 24/04/23

Velkommen til Global Nights 2023!

Deoran kommer til Global Nights med sin gøyale og fengende konsertforestilling Dyrenes dansefest for barn.

De skapende og utøvende kunstnerne Adama Barry og Anneke Bjørgum utgjør Deoran som har spilt for barn i både Oslo og Bergen og ellers over store deler av landet siden de dannet kompaniet i år 2000. 

@ Deichman Grünerløkka, Schousplass 10 / kl. 12’00 / fri entré

upd_fb event - Adama & Annette

“Deoran” betyr “gjensidig forståelse” på fulani, som er Adamas morsmål. Han er opprinnelig fra Burkina Faso i Vest-Afrika. Deoran har fått mange fine tilbakemeldinger fra barnehager, biblioteker, asylmottak, foreldre og ikke minst fra barna selv for sine forestillinger.

Dyrenes dansefest er en konsertforestilling med mye musikk fra mange forskjellige instrumenter, sang, dans og fortelling. Barna deltar i vekselrop og -sang, klapping, dans med dansebelter og spilling på marakass (dansebelter og marakass er spesiallagd i Burkina Faso). Deoran fremfører forestillingen akustisk på gulvet med barna rundt seg og skaper et varmt og levende fellesskap.

Her er mye humor og litt alvor. Fortellingen handler om dyrenes konge, Løven, som inviterer alle dyrene til en stor dansefest. Alle kommer – de må jo det! – selv om de er livredde for å bli spist av Kongen. Ikke minst gjelder det sauen når Kongen utnevner den til premie i dansekonkurransen han vil ha. Ps. Det går bra!

Dyrenes dansefest passer godt for flerspråklige miljøer: Deoran bruker norsk og fransk og litt afrikansk ny-norsk! De synger på fulani (språket til nomadefolket som Adama tilhører) og på norsk sammen med barna.

Adama har laget all musikken og danser alle dyrene. Han spiller nomadeinstrumenter fra Burkina Faso, som han har laget og dekorert selv. Her er både fløyter, en- og trestrengs gitarer og perkusjon. Til og med en norsk munnharpe spiller Adama på. Anneke har skrevet fortellingen.

Global Nights
Der Global Oslo Musics løpende konsertvirksomhet gjennom året har et variert program, presenterer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye produksjoner som urfremføringer av bestillingsverk, nye utøverkonstellasjoner, plateslipp, eller ferske klubb- og konsertproduksjoner.