09. desember: Global Oslo Music gir ut bok

Publisert 09/11/23
I 2023 har Global Oslo Music 15-årsjubileum, og gjennom hele året har vi feiret mange flotte musikere som vi samarbeider med. Dette har vi gjort gjennom blant annet en serie bestillingsverkoppdrag som er urfremført, plateutgivelser og vår årlige festival Global Nights.

Vi runder av året med utgivelsen av 
BLIKK, GJENKLANG – Ti musikere om kirsebær, fuglekvitter og dansende fingre- en ny portrettbok, skrevet av Hilde Ljøen og med bilder tatt av Ingvild Vaale Arnesen på oppdrag fra Global Oslo Music.

Poster_b 2

I boken forteller fem kvinner og fem menn åpent om sin vei til musikken. De gir leseren innblikk i sine gripende livshistorier og deler sin lidenskap og livsmening – og sine tanker om et globalt musikkspråk.
Musikerne, som også er komponister, har røtter i andre kulturer og arbeider og bor i Norge, er Nhi Phuong DoSidiki CamaraMariama NdureIvan MazuzeOmbeline ChardesKaveh MahmudiyanEvelina Petrova, Safaa Al-SaadiRohini Sahajpal og Becaye Aw.Manusredaktør: Kristin Marie Hauge
Faglig redaktør: Malika Makouf Rasmussen
Forfatteren har mottatt støtte fra Det faglitterære
Boken er publisert med støtte fra Kulturrådet

BOKLANSERING
Det er med stor glede vi inviterer til lanseringen av boken på
Deichman Grünerløkka lørdag 9. desember kl 14.00. Fri entré.

Her kan publikum møte flere av musikerne, og de har med sine instrumenter. Det blir også bokbad med forfatteren.
VELKOMMEN!


Om boken:
Forfatteren, manusredaktøren og fotografen, som er invitert til å lage denne boken, er tre norske kvinner som på ingen måte assosieres med våre miljøer. Gjennom sin tilnærming har de vist at kunstnernes fortellinger fra sine liv kan berøre alle, også lesere som ikke hører til blant de innvidde. Selv har jeg ofte tenkt at man bør lytte varsomt til mennesker som har røtter i flere kulturer, og mennesker som har migrert. Hvorfor? Fordi man da får innsyn i unike livshistorier. Det er spennende og lærerikt, ofte underholdende, noen ganger smertefullt.På vegne av Global Oslo Music,
Malika Makouf Rasmussen