January 30: Jazz in Khartoum ft. ísa

Publisert 26/01/18

Live music | Every Tuesday | Khartoum
@ Khartoum Contemporary Art Center / Bernt Ankers gate 17

27067678_1943609062623492_7581471947734807269_n

ísa starts the evening with a short performance at 19’30. After the solo the band will be joined by a group of invited musicians. There will be 3 sets of live music. Free entrance.

On Tuesdays this historic basement is filled with live music. Lots of musicians and a huge variety of instruments in a free falling improv session, so come listen, meditate or dance! 
facebook.com/jazzinkhartoum

Feature artists 30/01: ISA

ísa er et nytt band som befinner seg et sted i krysningspunktet mellom jazzrock, postrock, ambient- og indie-musikk. Tekstene dreier rundt eksistensielle opplevelser i det å vokse opp og kompliserte tankerekker man aldri kommer til bunns i. Bandmedlemmene jobber kollektivt og med stor tilstedeværelse for å skape noe vakkert og unikt og for å gi noe helt spesielt ut til publikum; med store friheter hos hver utøver i tillegg til store arrangementer og særegne låter.

Bandet er tidligere studenter ved jazzlinja på Norges musikkhøgskole i Oslo, og har allerede spilt konserter over hele Norge, på steder som Nasjonal Jazzscene Victoria, Molde Jazzfestival, Studentersamfundet i Trondheim, Norsk fjellfestival og Oslo Jazzfestival.
I april 2017 ble debutalbumet «Våren, om lenge» sluppet.

«Melodiøse komposisjonar og silikemjuke, sarte harmoniske rekker. Totalbiletet blei gjennomført, stilrein popmusikk, med rikeleg rom for instrumental utfalding. Uttrykket var imponerande modent og Unhjem synte seg som ein smakfull komponist, arrangør og gitarist på same tid.» – Olav Opsvik, Jazzinorge.no

« … Islandske Sigur Rós har betydd mye, og det musikalske landskapet vi finner ísa i er en herlig miks av indiepop og jazz med rocka overtoner. Stian Unhjem forteller at han også er en musikant som har mye på lager og som det skal bli veldig spennende å følge i åra som kommer.» – Tor Hammerø

Stian Unhjem – el-gitar/vokal
Magnus Falkenberg – el-bass
Magnus S. Eide – trommer