Ny podcastserie: Globale møter – ny musikk

Publisert 23/04/18

GLOBAL SONICS MED NY PODCASTSERIE: GLOBALE MØTER – NY MUSIKK

lilja&laila2018_223-3

Vi fyller ti år og feirer dette med å lansere en rekke nye kunstfaglige tiltak i løpet av året.  Seks nye bestillingsverk inngår i dette, med urpremierer under festivalen Global Nights på Belleville i Oslo i perioden 25.-27. mai.

I podcastserien «Globale møter – ny musikk», publisert via Global Sonics som er vår nye publiseringstjeneste, har produsent Deise Nunes snakket med komponistene om de kreative prosessene bak de nye bestillingsverkene. I første episode møter hun komponistduoen og musikerne Oddrun Lilja Jonsdottir og Lajla Storli, som har urpremiere med verket ”Kvöldvaka” 27. mai.

Hør Oddrun Lilja og Lajla Storli i samtale med produsent Deise Nunes. 

Norsk-islandske Oddrun Lilja har studert jazz ved Norges musikkhøgskole. Hun beskrives som en allsidig og nyskapende utøvende og skapende kunstner som har spilt konserter verden rundt og samarbeidet med mange store navn innen jazz- og folkemusikk.

Lajla Storli er en anerkjent norsk folkemusiker fra Hardanger, kjent for sin allsidighet og nære formidlingsevne. Hun er en av landets fremste folkesangere og har turnert i Norge og internasjonalt som kveder og hardingfelespiller.

På oppdrag fra Global Oslo Music har duoen skrevet verket som har fått tittel ”Kvöldvaka”. Med utgangspunkt i norsk og islandsk folkemusikk tematiseres her det mirakuløse i det menneskelige, i tonene og i naturen vi omgir oss med. Verket har urpremiere 27. mai.

Neste podcast: Sidiki Camara i samtale med Deise Nunes

www.globaloslomusic.com © 2018