24. november: Thomas Talawa Prestø til Global @ Deichman

Publisert 20/10/18

Velkommen til vår serie konserter, foredrag og debatter Global @ Deichman på Deichman Hovedbiblioteket.

Her presenterer skapende og utøvende kunstnere egne arbeider. Global @ Deichman er også et forum for foredrag og debatter hvor kunstnere og kulturarbeidere vil reflektere rundt ulike kulturelle uttrykks vilkår og plass på den norske kunstscenen.

Vår neste gjest er Thomas Talawa Prestø med foredraget Den svarte kroppen som arkiv
Deichman Hovedbiblioteket – Musikkavdelingen / Arne Garborgs plass 4 /
Kl. 14’00-16’00 / Fri entré

45010808_440576133135178_4739743646633426944_n

Gjennom arbeidet med å bygge opp sitt eget dansekompani – Tabanka Dance Ensemble – med svarte dansere, er Thomas opptatt av hvordan den svarte kroppen skaper mening og arkiverer sin egen erfaring i diasporaen og i Norden. Han spør blant annet hva en afropeisk og afronorsk virkelighet er i det kunstneriske Norden. Foredraget ettefølges av samtale med Hilde Ljøen.

Thomas Talawa Prestø, danser og koreograf som har startet sitt eget dansekompani – Tabanka Dance Ensemble. Han er kjent for å ha utviklet sin egen fremragende danseteknikk Talawa-teknikken, som etterspørres av dansemiljøer over hele verden. Prestø er, ved siden av arbeidet med dans, en betydelig stemme i norsk offentlighet gjennom sitt engasjement for blant annet bredde i kunstlivet og for sitt antirasistiske arbeid.