23. februar: Becaye Aw til Global @ Deichman

Publisert 23/01/19

Global Oslo Music fortsetter serien med konserter, foredrag og debatter på Deichman Hovedbiblioteket – Musikkavdelingen. Her presenterer skapende og utøvende kunstnere egne arbeider. Global @ Deichman er også et forum for foredrag og debatter hvor kunstnere og kulturarbeidere reflekterer rundt ulike kulturelle uttrykks vilkår og plass på den norske kunstscenen.

Deichman Hovedbiblioteket – Musikkavdelingen / Arne Garborgs plass 4 /
Kl. 14’00-16’00 / Fri entré

50960005_488332365026221_5054862055656390656_nFoto: Øyvind Eide

Etter å ha hatt besøk av Asta Busingye Lydersen, Thomas Talawa Prestø og Karl Seglem, forsetter vi serien med Becaye Aw, Hannah Wozene Kvam og Malika Makouf Rasmussen, med vertskap av Hilde Ljøen og Deise Nunes.

På Global @ Deichman vil Becaye Aw snakke om sitt arbeid som selvlært musiker, både solo og i forskjellige konstellasjoner. Han vil også ta opp forholdet mellom tradisjonell musikk og språk når det gjelder skala, tonefall, aksent, rytme og instrument. Foredraget etterfølges av konsert og samtale ledet av journalisten Hilde Ljøen.

Becaye Aw har gjort seg bemerket for sin særegne gitarteknikk, inspirert av lyden av det afrikanske tradisjonsinstrumentet Kora. Oppvokst i Mauritania og Senegal, Becayes musikk har dype røtter til Fulanitradisjonen man finner i subsahariske strøk og som har gitt ham et unikt sound beskrevet som vestafrikansk blues og roots. Tidlig i sin karriere spilte han med store afrikanske artister som Mansuur Seck, Ali Farka Toure og Baaba Maal, og senere med blant andre Steinar Ofsdal, Ablaye Cissoko, Women’s Voice, Kouame Sereba, Haddy N’jie, Unni Løvlid og Rolf-Erik Nystøm.