4. mars: Harpreet Bansal til UN Theme Week 2019

Publisert 25/01/19

Fra 03.-09. mars arrangerer FN-studentene i Oslo for andre gang UN Theme Week. Årets festival, med tittel Walk the Talk, reiser spørsmål rundt en rekke globale utfordringer av miljømessig, politisk og økonomisk karakter. Festivalen er et samlingssted for faglig påfyll, idéutveksling, debatter og kulturelle opplevelser. Under åpningsseremonien holder Harpreet Bansal konsert på Design og arkitektur Norge (DOGA). Andre navn denne kvelden er blant andre komiker Yousef Hadaoui, statsminister Erna Solbeg og Oslos ordfører Marianne Borgen. Seremonien holdes på engelsk, les mer om UN Theme Week her.

Konserten presenteres i samarbeid med Global Oslo Music.
DOGA Hausmanns gate 16, 0182 Oslo / kl. 18’00 / fri entré - påmelding er obligatorisk og gjøres ved henvendelse her.

(E) The UN Student Association Oslo is proud to organize and invite you to the second UN Theme Week 2019: Walk the Talk – the first festival of its kind to be arranged by a voluntary student organization. More information to be found here.

Harpreet Bansal pressebilde

Harpreet Bansal er en norsk-indisk fiolinist og komponist. Fra toårsalderen gikk hun i lære hos sin far, guru Harbhajan Singh Bansal fra Punjab. Siden har hun studert klassisk fiolinspill og indisk klassisk musikk ved Norges Musikkhøgskole, der hun nå er ansatt som stipendiat. Kombinasjonen av indisk musikk- og familiebakgrunn og en norsk oppvekst har ført til en svært personlig tilnærming til den indiske musikkarven, Harpreet regnes som en egenartet tolker av indisk raga. Hun leder ensemblet Harpreet Bansal Band, er medlem av Combonations og JAR Ensemble. Hun har holdt en lang rekke solokonserter i Norge, Europa, India og Taiwan.

Harpreet har mottatt tallrike stipender, blant annet Statens arbeidsstipend for yngre kunstnere 2012-2015 og Komponistenes vederlagsfonds arbeidsstipend for 2017. Harpreet Bansal Band har mottatt Kulturrådets ensemblestøtte siden 2013.
 
Harpreet ga ut sitt førte soloalbum “Samaya” i 2018, til strålende anmeldelser i Norge og utlandet.