01. juni: Global Nights presenterer Ombeline Chardes, Gatha, Dj LaMissy

Publisert 24/04/19

GLOBAL NIGHTS #7 – 30. mai-02. juni

(English text follows)

Velkommen til Global Oslo Musics årlige festival Global Nights! Vi har valgt Sentralen i Oslo sentrum for årets festival, som er den syvende i rekken.

I løpet av Global Nights inviteres publikum til å oppleve fremragende skapende og utøvende kunstnere gjennom en serie konserter, clubkvelder, seminarer, masterklasse og urfremføring av bestillingsverk.

OMBELINE CHARDES & GATHA
Lørdag kveld inviterer vi til konsert med Ombeline og Gatha. Ombeline, selv fra Paris, men bosatt i Oslo og Gatha, fra Bordeaux, men bosatt i Paris, møter her for første gang et felles publikum. To franske musikere som spiller strykeinstrumenter, komponerer sin egen musikk og som har forskjellig kunstnerisk uttrykk. De har fått et oppdrag av oss: Å lage ny musikk sammen på instinkt! De fremfører både eget materiale solo og presenterer sitt musikalske samarbeid, akustisk og elektronisk.

Ombeline FEV 17

OMBELINE CHARDES
Ombeline Chardes er en fiolonist og komponist fra Frankrike, som for lengst har etablert seg i toppsjiktet blant utøvere
innen den globale musikkscenen i Norge. Hun har studert komposisjon, arrangering av klassisk musikk og jazz og fiolin på konservatoriet i Paris. Ombeline eksperimenterer med ulike musikksjangre og har en unik evne til å fange publikum i sin helt særegne musikalske verden av nydelige melodier og intrikate, vakre harmonier. Hun har skrevet musikk for blant annet film og ensembler og leverte et bestillingsverk på oppdrag fra Global Oslo Music i 2018.

gatha

GATHA
Helt siden hun gikk på Konservatoriet, har Gatha laget dansbar elektropop, en blanding av sensuelle rytmer og toner som danner rammen rundt hennes ekspressive cellospill med melankolske gjenklang. Som ung utøver tok hennes musikksmak flere retninger, inspiret av blant andre Michael Jackson, Destiny’s Child, Est. Hun medvirket på The Atlas Moutains’ to første album, hun har varmet opp for Julien Doré, Asaf Avidan og Yodelice, og hun har komponert musikk til reklame for Yves Saint Laurent, Vogue, Chanel. Hun jobber nå med sitt første album, der hun tar til orde for samfunnsaktuelle temaer generelt og kvinnens situasjon spesielt. Vi får en sniklytting, før utgivelsen av musikken.

På scenen: Ombeline (fiolin, vokal), Gatha (cello, vokal), Billy (elektronikk, loops).

LaMissy

DJ LaMISSY
Etter konserten blir det club med DJ LaMissy, en av de mest populære i Kizomba-miljøet i Oslo. Hun har de siste tre årene spilt på festivaler, arrangementer og konserter hvor hun holder dansegulvet i kok med zouk-baserte rytmer som kizomba, zouk, ghetto zouk, cabolove, m.m. Hun har en forkjærlighet for afrikanskbasert musikk og rytmer, og hun kommer i løpet av kvelden til å ta dere med på en musikalsk reise gjennom det afrikanske kontinentet og i diasporaen.

PRAKTISK
Sentralen – Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
Scene: Forstanderskapssalen / kl. 20’00 / fri entré
Billetter til Global Nights kan kjøpes i døren
Forhåndsbestilling av billetter og festivalpass:
globaloslomusic.ticketco.events/no/nb
Festivalpass kr. 600/400 (studenter og barn)
For festivalkatalog mail oss på: post@globaloslomusic.com

(English)

GLOBAL NIGHTS #7 – MAY 30 – JUNE 2

Welcome to Global Oslo Music’s annual festival – Global Nights! We have chosen Sentralen in the center of Oslo for this year’s festival – which is in its seventh year.


Through the course of Global Nights, our audience is invited to experience outstanding creative and performing artists through a series of concerts, club nights, seminars, masterclasses, and performances of commissioned works.

OMBELINE CHARDES & GATHA
Saturday night we invite you to a concert by Ombeline and Gatha. Ombeline (from Paris but living in Oslo), and Gatha (from Bordeaux but living in Paris) will be performing together for the first time – two French musicians who both play string instruments, compose their own music and that have differing artistic expressiveness. They have been commissioned by us “To create new music together through their instinctiveness!”. They will be performing their own solo works first; and will then present their musical collaboration – acoustically and electronically.

OMBELINE CHARDES
Ombeline Chardes is a violinist and composer from France, who is well-established within the top sphere of performers
in the global music scene in Norway. Prior to coming to Norway she studied composition, classical music arranging, jazz and violin at the Paris Conservatoire. Ombeline experiments with various music genres, and has the unique capability to capture her audience through her distinctive musical world of gorgeous melodies, and intricate beautiful harmonies. Amongst her compositions, she has written music for films and ensembles; and was commissioned to write a work for Global Oslo Music in 2018.

GATHA
Ever since starting her studies at the Conservatoire Gatha has created danceable electropop – a mix of sensual rhythms
and tones which form a frame of melancholic reverberation around her expressive cello playing. As a young performer
her music tastes took varying directions; inspired by (amongst others) Michael Jackson, Destiny’s Child, and Est. She starred in The Atlas Mountain’s first album, was the warming up act for Julien Doré, Asaf Avidan and Yodelice, as well as having composed music for the advertisements of Yves Saint Laurent, Vogue and Chanel. She is currently working on her debut album, where she addresses current societal issues; in particular the situation of women today. We will have the great privilege of receiving a sneak preview of this music prior to its release.

On stage: Ombeline (violin, voice), Gatha (cello, voice), Billy (electronics, loops).

DJ LaMIssy
The concert with Ombeline and Gatha will be followed by a club with DJ LaMissy – one of the most popular in the Kizomba dance scene in Oslo. The last three years have seen her perform at festivals, events and concerts where she has heated up the dance floor with zouk-based rhythms such as Kizomba, Zouk, Ghetto Zouk, Cabolove, and many more. She has a predilection for African-based music and rhythm, and will take you along a musical journey on the African continent and its surroundings throughout the course of the evening.

PRACTICAL INFORMATION
Sentralen – Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
Venue: Forstanderskapssalen / 8 pm / Free entrance
Tickets to Global Nights available at the door
Book tickets and festival pass online at
globaloslomusic.ticketco.events/no/nb
Festival pass 600/400 NOK (students and children)
For festival catalogue mail us at: post@globaloslomusic.com