01. juni: Global Nights’ masterklasse og matinékonsert: Becaye, Lamine Cissokho

Publisert 23/04/19

GLOBAL NIGHTS #7 – 30. mai-02. juni  (English text follows)

Velkommen til Global Oslo Musics årlige festival Global Nights! Vi har valgt Sentralen i Oslo sentrum for årets festival, som er den syvende i rekken.

I løpet av Global Nights inviteres publikum til å oppleve fremragende skapende og utøvende kunstnere gjennom en serie konserter, clubkvelder, seminarer, masterklasse og urfremføring av bestillingsverk.

MASTERKLASSE OG MATINÉKONSERT
Sammen med den senegalesiske musikeren Lamine Cissokho holder festivalartist Becaye en masterklasse og matinékonsert. Med bakgrunn fra Vest-Afrika har de begge mye å fortelle fra en kulturell arv som preger deres musikk, men også om ulike musikalske retninger de har tatt og latt seg inspirere av. Her får vi innsikt i musikktradisjoner og tradisjonelle instrumenter fra Vest-Afrika og hvordan de arbeider i møte med ulike kulturelle uttrykk. Masterklassen etterfølges av en konsert med Becaye på vokal og gitar og Lamine Cissokho på vokal og kora.

Becaye

BECAYE
Becaye har i snart 30 år vært en sentral utøver på den globale musikkscenen i Norge, og han har turnert mye internasjonalt. Han bærer på en utømmelig kilde av kunnskap og erfaringer, dypt forankret i ulike kulturer. På en virtuos måte evner han å dele sin kunst og livshistorie med oss. Becaye er oppvokst i Mauritania og Senegal. Hans musikk har dype røtter i fulanitradisjoner man finner i subsahariske strøk, og som har gitt ham et særegent uttrykk beskrevet som ørkenblues og roots.

Lamine

LAMINE CISSOKHO
Lamine Cissokho er fra Senegal, men bosatt i Sverige. Han er en etterkommer av en velkjent mandingomusiker. Mandingos tradisjoner går tilbake til det 14. århundre. Lamine tilhører eliten blant koraspillere i verden og har i over ti år turnert internasjonalt. Hans musikk er en unik crossover mellom mandingo, jazz, verdensmusikk og virtuose improvisasjoner. Han har samarbeidet med blant andre Ballake Sissoko, Ian Carr, Mamadou Dembele og Ibou Calebasse.

PRAKTISK
Sentralen – Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
Scene: Hvelvet (Sentralen) / kl. 14’00 / fri entré

Billetter – Global Nights
Kan kjøpes i døren
Forhåndsbestilling av billetter og festivalpass:
globaloslomusic.ticketco.events/no/nb
Festivalpass kr. 600/400 (studenter og barn)

(English)

GLOBAL NIGHTS #7 – MAY 30 – JUNE 2

Welcome to Global Oslo Music’s annual festival – Global Nights! We have chosen Sentralen in the center of Oslo for this year’s festival – which is in its seventh year.

Through the course of Global Nights, our audience is invited to experience outstanding creative and performing artists through a series of concerts, club nights, seminars, masterclasses, and performances of commissioned works.

MASTERCLASS AND MATINEE CONCERT
Together with the Senegalese musician, Lamine Cissokho, festival artist Becaye will be holding a masterclass and matinee concert. With backgrounds in West-Africa, both artists have a lot to speak about from a cultural heritage that not only characterises their music, but also about unique musical journeys they have taken and allowed themselves to be inspired by. Here the audience receive an insight into music traditions and traditional instruments from West Africa, as well as be shown how these artists work with these instruments in order to express different cultural expressions. The masterclass will be followed by a concert – Becaye, guitar and voice; Lamine Cissokho, kora and voice.

BECAYE
Becaye has, for almost 30 years, played a central part as a musician for the global music scene in Norway – touring a great deal internationally. His art and life story are an immeasurable source of experience and knowledge, deeply embedded in the roots of differing cultures; something which he is able to share in a virtuosic manner with his audience through music, text and stories from the edge of the stage.
Raised in Mauritania and Senegal; Becaye’s music has deep roots in the Fulani traditions that one finds in the Sub-Saharan regions, and which have given him a distinctive expressiveness described as desert blues and roots.

LAMINE CISSOKHO
Lamine Cissokho from Senegal (living in Sweden) is a descendant of the well-known Mandingo musicians, whose
traditions date back to the 14th Century. Lamine belongs to the elite amongst kora players in the world; having toured internationally for over ten years. His music is a unique crossover between mandingo traditions, jazz, world music and virtuosic improvisations. He has collaborated with (amongst others) Ballake Sissoko, lan Carr, Mamadou Dembele and lbou Calebasse.

PRACTICAL INFORMATION
Sentralen – Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
Venue: Hvelvet (Sentralen) / 2 pm / free entrance

Tickets – Global Nights:
Available at the door
Book tickets and festival pass online at
globaloslomusic.ticketco.events/no/nb
Festival pass 600/400 NOK (students and children)