24. august: Onkod @ Salt

Publisert 02/08/19

(English text follows)

For tredje gang i sommer presenterer vi Onkod på Salt – et klubbkollektiv som har vært et unikt tilskudd til Oslos klubbscene de siste årene.

@ Langhuset (Salt) / Langkaia 1 0150 Oslo / fra kl. 20’00 / cc 125
fb page orange clean

ONKOD liker å utfordre forestillingen om hva et klubbmiljø kan bringe av nye elementer. Klubbkollektivets særegenhet ligger i å benytte seg av elementer fra afrikansk og arabisk musikk man kan høre i folks hjem, på markeder, i fattigkvarterer, hos frisøren, på gatehjørnene… Dette er musikk som det improviseres rundt, arrangeres for liveoppsett og mikses til klubbmusikk. Afro house, Tech, Gqom, Kuduru til Baila og funk, er noe av det man kan høre.

Med Klubb Onkod får man afrikanske og arabiske tradisjoner spilt og remikset til musikk som revitaliserer klubbscenen. Dette er en spennende inngang til musikktradisjoner fra Sør!

Onkod ble startet av Dahir Doni, multimediaratist og Dj, vokst opp i Mogadishu og nå bosatt i Oslo.

I neste utgave av Onkod @ Salt har han med seg gjestemusiker David Goncalves på trommer og perkusjon.

(E)
This summer we have introduced a brand new collaboration with the exquisite club collective Onkod at Salt in Oslo’s beautiful harbour.

ONKOD has been a reoccurring event around Oslo’s underground club scene. The club collective is dedicated to bring you contemporary dance music from around the equator. Multi-influenced sounds and uptempo rhythms. Everything from Afro House, Tech, Gqom, Kuduru to Baila & Funk, to name a few. All to to reveal a new and confrontational personality, setting free both body and speech.

As a collective, Onkod likes to challenge the notions of what a club environment can be – bringing criticality into the club, but not divorcing it from someone being able to lose themselves in the crowd.

Onkod was created by Dahir Doni, a multimedia artist and Dj raised in Mogadishu now based in Oslo. In August he’ll share the stage with David Goncalves on frumd and percussion.

From 8 pm / cc 125

Come to move with ONKOD!

65867047_2261766927407303_2479563870717345792_n

David Goncalves aka Doudou, fra Cap Verde, er en allsidig trommeslager og utøver av Djembe. Han har spilt med en rekke artister, deriblant Nosizwe, Samsaya, Kuuk og Jay Nemor. Som utøver på en rekke klubber i Oslo har man kunnet høre ham på blant annet Revolver, Blå, Cafe Sør og Kastellnatt under Slottsfjell (Tønsberg).

 

(E)
David Goncalves aka Doudou is a versatile drummer and Djembe player, originally from Capo Verde. He has played for many artists like Nosizwe, Samsaya, Kuuk and Jay Nemor. He’s also been featured in several clubs nights around Oslo such as Revolver, Blå, Cafe Sør as well as Kastellnatt during Slottsfjell (Tønsberg).