14. desember: Ary Morais til Global @ Salt

Publisert 10/11/19

Vi fortsetter vår serie Global @ Salt, der artister knyttet til den internasjonale musikkscenen i Norge presenteres. Denne gangen er Ary Morais invitert, med musikk med røtter i tradisjoner fra Kapp Verde som byr opp til dans.

@ Naustet (Salt), Langkaia 1 / kl. 20’30 / Billetter: 200,- (ordinær) / 125,- (student)

face

Ary Morais har de senere årene skapt seg et stort publikum i og utenfor Norge med sin dansbare feelgoodmusikk. Han synger på kreolsk til egenkomponert musikk, som viderefører kappverdiske musikktradisjoner som coladera, morna, batuque og funana.

Musikk fra Kapp Verde danner et møtested mellom musikalske strømninger vi kjenner fra brasiliansk bosanova, portugisisk fado, vestafrikansk rytmikk samt ørkenblues, og Ary Morais blander dette med moderne elementer. Med seg har han svært dyktige musikere i et band etablert 2016, der vi finner blant andre den cubanske trommeslageren Raciel Torres som lover å holde dansefoten i gang: Det blir tropisk beats og varme vibber!

Forhåndsbestilling av billetter her!