21. februar: Safaa Al-Saadi

Publisert 08/02/20

Det er en glede å plukke opp tråden igjen etter den suksessfulle konsertserien i det gamle, fine biblioteket på Grünerløkka oppunder jul. Vi fortsetter det intime konsertformatet blant bøker og leselystne, denne gang med en av de fremste utøverne av moderne og klassisk arabisk musikk man kan oppleve her i landet, Safaa Al-Saadi.

Som multiinstrumentalist behersker Safaa ikke minst en rekke tradisjonsinstrumenter med opphav i hans hjemland, Irak. Til biblioteket tar han med et utvalg av Nai-fløyter og spiller fra et repertoar av musikk, dypt forankret i tradisjoner fra Mesopotamia.

@ Deichman Grünerløkka / Schous plass 10 / kl. 14’00 / fri éntre

84313579_733041477221974_4570337934477099008_n

Safaa Al-Saadi er frilansmusiker, komponist, arrangør og musikklærer, som har turnert og undervist over hele Europa. Som utøver spiller han et bredt spekter av arabiske fløyter og perkusjon, tangenter og piano.

Han har de siste to årene samarbeidet med Tøyen orkester, der han har hjulpet orkesteret med å finne en musikkstil influert av arabiske rytmer og musikk blandet med tradisjonell norsk musikk. Han har også bidratt orkesteret med arrangering av musikk.

Blant hans egne komposisjoner finner vi verket Broer av musikk for stort ensemble, som han komponerte på oppdrag fra Global Oslo Music i 2014. I dette verket kunne vi oppdage hans vakre, sterke og komplekse musikk.