17. april: Gnawa Youmala “Dounya”

Publisert 17/04/20

Albumet er ute!

Det er en stor glede å gi ut Gnawa Youmalas debutalbum Dounya på vår label Global Sonics. Musikken har røtter i tradisjonell gnawa, men også med elementer av ghiwane, andalus og berbisk musikk. Dette er virtuost, poetisk og vakkert!

Gnawamusikk er en rituell musikk man finner i Nord-Afrika, som kombinerer musikken med poesi og dans. Sjangeren har elementer fra mange tradisjoner man kjenner fra særlig Sub-Sahara og Vest-Afrika.

(E) Gnawa Youmala’s debut album Dounya is out! Don’t miss out on this opportunity to explore some of the most outstanding modern Gnawa musicians, presenting both traditional pieces and new compositions by some of the band members.

(F) Le premier album de Gnawa Youmala Dounya est sorti! Ne manquez pas cette occasion de découvrir l’un des groupes les plus remarquables de musiciens Gnawa modernes, présentant à la fois des pièces traditionnelles et de nouvelles compositions de certains membres du groupe.

Listen here

Gnawa Youmala cover