05. november: Inger Hannisdal til Global @ Deichman

Publisert 09/10/20

Det er snart tid for en ny Global @ Deichman på det vakre Deichman-biblioteket på Grünerløkka. Der byr vi på nærmøter med fremragende kunstnere. Det er derfor en glede å neste gang invitere til et møte med multiinstrumentalist og komponist Inger Hannisdal fra Oslo.

@ Deichman Grünerløkka, Schous plass 10 / kl. 15’00 / fri entré

Inger Hannisdal

Hannisdal har de siste årene bodd, studert og arbeidet i ulike deler av verden. Her finner vi blant annet studier i arabisk musikk ved Université Antonine i Libanon, der hun også spilte i den syriske folkemusikkgruppen Assa’aleek, samt diverse muwashahat og qudud halebiyeh-ensembler.

Hun er plateaktuell med det Paris-baserte bandet Gnawa Youmala, der hun også studerte Midtøsten- og Middelhavsstudier ved Sciences Po.

Hannisdals erfaringer reflekteres gjennom hennes brede og varierte instrumentkunnskap og en unik evne til å tolke et bredt spekter av musikktradisjoner. Hun er dessuten nyskapende og virtuos.

På Global @ Deichman fremfører hun musikk, og har for anledningen invitert med seg Shble Saleem, en syrisk oudspiller som har opptrådt på en rekke scener og festivaler i Norge, deriblant Nasjonal Jazzscene, Cosmopolite og Oslo Konserthus. Han studerer for tiden musikk ved Høgskolen i Innlandet og instrumentbygging med workshopen Oud Salon i Amsterdam.

Det vil også være en samtale med Inger som går i dybden av hennes kunstnerskap, ledet av Sheila Leoneli fra Global Oslo Music.

NB! På grunn av smittevernregler vil publikum på arrangementet registreres med navn, telefonnumre og e-postadresser. Denne registreringen slettes etter 14 dager.