16. desember: Evelina Petrova til Global Jul @ Deichman / AVLYST

Publisert 05/12/20

Denne konserten er dessverre avlyst på grunn av utvidede koronarestriksjoner fra myndighetene 10. desember.

Det er med stor glede vi kan invitere til vår serie med julekonserter på Deichman Grünerløkka i perioden 14.-18. desember, etter å ha ventet på grønt lys for dette midt i en streng koronatid.

@ Deichman Grünerløkka, Schous plass 10 / kl. 15’00 / fri entré

unnamed

Tredje i rekken er en skapende og utøvende kunstner av et sjelden format. Evelina Petrova, fra Russland, bosatt i Norge siden 2012.

Komponist og musiker med trekkspill som hovedinstrument, har hun flere albumutgivelser og bestillingsverk bak seg. Hun har vært sentral i en rekke sammenheng som ensembleleder og turnerende musiker over hele verden.

Evelina har mottatt flere prestisjetunge priser, blant annet «Star of the Year» i Russland i 1999.

Hun var tidligere medlem av Oslo Art Trio, i lag med Misha Alperin og den italienske perkusjonisten Roberto Dani. Et konsept, som etter Alperins bortgang, i dag eksisterer som Oslo Art Duo med Evelina og Roberto Dani. De slapp sitt første album “Beyond the Valley” på vår label Global Sonics i oktober.
Evelina er også, blant mye annet, aktuell med Evelina Petrova Trio, der hun sammen med Laura Ellestad og Andreas Rotevatn jobber innen en crossover av folk, samtidsmusikk og elektronikk.

På Deichman vil hun presentere egne komposisjoner. Musikken er dypt knyttet til hennes barndom fra den tiden hun tilbrakte i en russisk landsby hvor hennes bestemor bodde. Musikken består av teatralske og poetiske elementer, slik som historiefortellinger, og sanger og danser påvirket av folklore av mange tradisjoner. Samtidig er musikken inspirert av vestlig klassisk, samtidsmusikk, jazz og improvisasjonsmusikk. I tillegg vil hun fremføre noen stykker fra albumet «Beyond the Valley».

VELKOMMEN!

NB! På grunn av smittevernregler vil publikum på Deichman registreres med navn og e-postadresse. Denne registreringen slettes etter 14 dager.