17. desember: Becaye til Global Jul @ Deichman / AVLYST

Publisert 07/12/20

Denne konserten er dessverre avlyst på grunn av utvidede koronarestriksjoner fra myndighetene 10. desember.

Det er med stor glede vi kan invitere til vår serie med julekonserter på Deichman Grünerløkka i perioden 14.-18. desember, etter å ha ventet på grønt lys for dette midt i en streng koronatid.

@ Deichman Grünerløkka, Schous plass 10 / kl. 15’00 / fri entré

119019651_680275702588494_2592186375230971188_nFoto: Ingvild Vaale Arnesen

Fjerde ut i rekken er en prisbelønnet skapende og utøvende kunstner fra Mauritania og Senegal, bosatt i Norge siden begynnelsen av 90-tallet.
Becaye tilhører fulanifolket som lever over hele Vest-Afrika og Sahel. Hans musikk har dype røtter i fulanitradisjoner, som han gjerne blander med andre tradisjoner – ikke minst norsk folkemusikk. Becaye har dessuten gjort seg bemerket for sin særegne gitarteknikk, som han har utviklet, inspirert av lyden av strengeinstrumentet kora.

Tidlig i sin karriere spilte Becaye med store afrikanske artister som Mansuur Seck, Ali Farka Toure og Baaba Maal, og senere med blant andre Steinar Ofsdal, Kouame Sereba, Unni Løvlid og Rolf-Erik Nystøm.

Becaye har medvirket på flere innspillinger, har gitt ut to soloalbum og levert to verk, bestilt av Global Oslo Music.

Da vi arrangerte sekstiårsfeiring for Becaye på Cosmopolite nylig, kom over tjue av landets fremste utøvere for å hylle ham med musikk gjennom kvelden. Det er ikke mange forunt, men i denne sammenheng ikke rart, for Becaye er en musiker i verdensklasse som har betydd mye for svært mange.

På Deichman spiller han et utvalg av musikk han har skapt.

VELKOMMEN!

NB! På grunn av smittevernregler vil publikum på Deichman registreres med navn og e-postadresse. Denne registreringen slettes etter 14 dager.