25. mars: Gnawa Youmala (utsatt)

Publisert 18/02/21

Vi hadde gledet oss til å presentere det parisbaserte bandet Gnawa Youmala i Oslo i april  2020, da vi ga ut deres debutalbum Dounya på vår label Global Sonics. Bandet ble dessuten invitert til Vossa Jazz, det lå med andre ord til rette for en super Norges-debut for dette bandet som er en av de meste spennende innen gnawamusikk. Etter utbruddet av pandemien ble konsertene avlyst, det skulle vise seg å ikke hjelpe å peile oss inn på våren 2021 – nye avlysninger kom som følge av ny lockdown. Vi satser derfor på 2022!

A-8091364-1597862852-7651.jpeg

Gnawa Youmala, ble grunnlagt av Jaouad El Garouge fra Global Gnawa og Redouane Raifak, tidligere musiker i den legendariske marokkanske gruppen Nass El Ghiwane. Bandet presenterer tradisjonell gnawamusikk i en grensesprengende versjon som kombinerer de tradisjonelle instrumentene guembri og qaraqeb med fiolin og banjo og med det skaper et nytt og originalt lydunivers. Her er elementer fra ghiwane, andalus og berbisk musikk, med forankring i tradisjonell gnawa. En kunst, en kultur, men også en livsstil; Gnawa Youmala inviterer til en opplevelse av rytmisk transe, sanger fra sine forfedre og moderne groove.

Til Norge skulle følgende utøvere fra bandet komme:
Jaouad El Garouge – guembri, vokal
Redouane Raifak – banjo, karkabou, vokal
Younes El Garouge og Hafed Idir – karkabou, kor
Inger Hannisdal – fiolin, kor
Furat El Rammeh – trommer, perkusjon, kor

Vi ønsker den velkommen i 2022!

Om Inger Hannisdal – en allsidig fiolinist og multiinstrumentalist. Hun studerte arabisk musikk ved Université Antonine i Libanon, der hun var medlem i Assa’aleek, en populær syrisk folkemusikkgruppe, samt diverse qudud halebiyeh- og muwashahat al andulusie-ensembler. Hun spiller i tillegg til fiolin diverse instrumenter innen folke- og verdensmusikk, som rababa, kemenche og ribab. Hun har også studert Midtøsten og Middelhavsstudier ved Sciences Po i Paris. Inger er fortiden bosatt i Paris.