28. februar: Ivan Mazuze til Global @ Salt (avlyst) / Ny dato kommer!

Publisert 28/01/21
Koronaen spiller oss stadig et puss, men vi gir oss ikke. Konserten med Ivan Mazuze og hans flotte ensemble var programmert til førstkommende søndag, men er nå flyttet på grunn av den pågående nedlukkingen av kulturlivet.
Vi holder pusten og håper å kunne avvikle konserten i løpet av våren!
——————————————————————————————————-

“(…) a sophisticated mastery of song forms which put simple, elegant harmonies over shifting rhythmic patterns”. Om Ivan Mazuze av Chris Barber, Jazzviews – UK EndFragment

Ny informasjon om billettsalg kommer…
(@ Salt – Langhuset / Innslipp kl. 18.00 / billetter forhåndskjøpes her)


På scenen denne gang er den internasjonale stjernemusikeren Ivan Mazuze fra Mosambik, 12 år etter at Global Oslo Music introduserte ham for publikum her til lands gjennom å arrangere hans aller første konsert på en norsk scene. Det er langt fra Mosambik til Norge, legger man dessuten vegen via Cape Town i Sør-Afrika, aner vi konturene av en musikalsk akse fylt av rike tradisjoner.Saksofonisten Ivan Mazuze hadde allerede en lang og lysende karriere da han klatret nordover på globusen. Etter at han kom til Norge fant han raskt vegen opp i toppsjiktet av utøvere i landet, ved hjelp av flere kritikerroste albumutgivelser og turnevirksomhet.

Mazuzes styrke som saksofonist ligger i hans elegante og lekne tone samt en utadvendt musikalsk energi som gir assosiasjoner til amerikanske storheter som Branford Marsalis. Likevel, hans musikalske røtter stikker fortsatt dypt i afrikanske tradisjoner: Verdensjazz, fusion eller afrikansk jazz – resultatet er uansett spennende og virtuost!

På scenen:
Ivan Mazuze – saksofon
Jens Fossum – bass
Bjørn Vidar Solli – gitar
Raciel Torres – trommer

Les mer om Ivan Mazuze 

NB! Avviklingen av arrangementet er forbeholdt myndighetenes retningslinjer for kulturelle aktiviteter som følge av den pågående pandemien.