NB! UTSATT / 27. mai: Global Nights presenterer Sidiki Camara: Masterklasse

Publisert 29/04/21

Dette arrangementet er utsatt inntil videre – ny dato kommer snart! 

GLOBAL NIGHST 26.-30 MAI 2021. Der løpende konserter gjennom året presenterer et variert program, introduserer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye arbeider og konsepter. Urfremføringer eller det å føre kunstnere sammen i nye konstellasjoner er sentralt her.

Om 1 måned arrangerer vi vår årlige festival Global Nights – hvis myndighetene tillater kulturarrangementer. Inntil videre har vi is i magen!
Andre dag av Global Nights starter med årets festivalartist Sidiki Camaras masterklasse på Salt. Han vil blant annet fortelle om musikktradisjoner fra Mali, hans hjemland. Med seg har han tradisjonsinstrumenter han benytter mye i sin musikk. Ikke gå glipp av dette nærmøtet med en av verdens ledende perkusjonister! Fri entré.

@ Salt, Langkaia 1 / Naustet / Kl. 16-19’00 / Fri entré

Bobby Hughes Experience

Årets festival artist er ikke bare en perle i norsk musikkliv, men også anerkjent verden over for sin musikk og som utøver. Publikum får oppleve Sidiki Camara på ulike arenaer gjennom fire dager: urfremføring på en ny konsertproduksjon, en masterklasse etterfulgt av samtale med publikum, på club med utøvere, dj’er og slampoeter, og under lanseringen av Global Kids – vårt nye konsept for barn og unge.Dagen etter festivalens åpningskonsert onsdag kveld, der Sidiki har presentert en ny konsertproduksjon, inviteres publikum til et nærmøte med denne fremragende skapende og utøvende kunstneren. Enten han har turnert med den maliske nasjonalballetten, Rokia Traore eller Bill Frisell, er det med en musikalitet og presisjon som som for lengst har ført ham til toppsjiktet av utøvere internasjonalt. Masterklasse med Sidiki vil ikke minst gi innsikt i tradisjonelle musikktradisjoner fra Mali, hans hjemland, som han vil forelese om, samt spille fra på sitt rike utvalg av tradisjonelle instrumenter han har hentet fra Mali. Det vil dessuten være en god anledning til en publikums samtale, før Sidiki avslutter med en minikonsert der han spiller fra egne komposisjoner, dypt forankret i tradisjoner fra Mali.

SIDIKI CAMARA

er scenekunstner, musiker, studiomusiker, tekstforfatter og komponist. Camara har verdensomspennende turneer bak seg, deriblant med Bill Frisell, Sacred Steel, Rokia Traore, Habib Koite & Bamada, Boubacar Traore, Dit Kar Kar, Mamady, KEITA & Sewa Kan, Gomma Percussions og Nasjonalballetten i Mali. Han har sitt eget band, Sidiki Camara Group, og har i Norge jobbet i lag med en rekke artister og ensembler som sessionmusiker. Hans egne komposisjoner tar utgangspunkt i tradisjoner fra Mali, særlig knyttet til rituell musikk, i kombinasjon med elektriske instrumenter. Han har gitt ut fire soloalbum med egenkomponert musikk, deltatt på en rekke innspillinger, og levert et verk på bestilling fra Global Oslo Music.