17. september: Ny filmmusikk fra Kristin Asbjørnsen

Publisert 17/09/21

NYTT SOUNDTRACK FRA KRISTIN ASBJØRNSEN:
BELIEVING TIL BENT HAMERS NYE FILM THE MIDDLE MAN

I dag slippes Kristins BELIEVING digitalt, samtidig med norsk kinopremiere. Asbjørnsens karakteristiske og unike stemme er i fokus og låta svinger behagelig i en soul-groove som er litt overraskende nytt fra Asbjørnsens hånd.

Kristin_Asbjørnsen_Believing

The Middle Man dukker låta først opp fra en gammel jukebox og sangen avrunder filmen som en vemodsvakker, håpefull og lekende dans.

Med sine suverene musikere er kvaliteten som vanlig av ypperste klasse. Medvirkende:

Olav Torget – gitar
Anders Engen  perkusjon/vokal
Monica Ifejilika – kor
Ulf Holand – lydopptak/miks

Produsert av Asbjørnsen i lag  med Olav Torget og ulf Holand

BENT HAMER regnes som den største auteur-regissør i Norge og The Middle Man er delvis basert på en bok av Lars Saabye Christensen. Filmen er en mørk, humoristisk satire fra en amerikansk småby med bla Pål Sverre Hagen, Tuva Novotny, Nina Andresen Borud, Trond Fausa og Aksel Hennie i hovedrollene.

Kristin Asbjørnsen har også supplert filmens hovedkomponist, kanadiske Jonathan Goldsmith.

BELIEVING utgis via vår label GLOBAL SONICS

KRISTIN ASBJØRNSEN har lenge vært blant de mest orginale stemmene innen norsk musikk. Hennes kunstneriske uttrykk har over årenes løp høstet overveldende respons – hun står støtt som en av de mest kritikerroste artistene gjennom de siste tretti årene.

Kristin har flere albumutgivelser bak seg og mangeårig internasjonal konsertvirksomhet. Hennes forrige album Traces Of You fra 2018 (med utgangspunkt i bestilligsverket med samme tittel på oppdrag fra Global Oslo Music) var laget for hennes trio med gitarist Olav Torget og den gambiske koraspilleren Suntou Susso. Med denne, som fikk strålende omtaler i en rekke norske og utenlandske publikasjoner og radiokanaler, fulgte en serie konserter i Norge og Europa. I 2013 utga Kristin I’ll Meet You In The Morning (Universal) som videreførte hennes mangeårige arbeid med afroamerikanske spirituals. Prisbelønte The Night Shines Like The Day fra 2009 og hennes to soloalbum Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook (2006) – som solgte til platina – samt Factotum (Kristins forrige filmmusikksamarbeid med Bent Hamer, basert på Charles Bukowski), markerte for alvor hennes virke som sanger og låtskriver internasjonalt. Musikken til Factotum ble utgitt som selvstendig soundtrack-album via Milan Music (Frk/Usa).

Kristin har samarbeidet med sørafrikanske Ladysmith Black Mambazo. I 30 år har Kristin holdt konserter sammen med pianist Tord Gustavsen samt utviklet konsertforestillinger sammen med forfatter Hanne Ørstavik. Kristin var sentral i ensemblene Krøyt, Dadafon og Kvitretten. Hun har vunnet Spellemannspriser, Alarmpris, Edvardpris, Kanon-pris og franske Mondomix-Babel Med Award for sin musikk. I 2018 mottok Kristin Thorbjørn Egners Kardemommestipend (Nopa) for sitt virke. www.kristinasbjornsen.com