VELKOMMEN TIL GLOBAL NIGHTS #10
Etter er å ha måttet avlyse 8. og 9. utgaven av vår årlige festival – Global Nights – på grunn av pandemien, kan vi endelig åpne dørene for den 10. utgaven i perioden 24.-28. mai. Der vår løpende konsertvirksomhet gjennom året har et bredt og variert program, presenterer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye produksjoner. Disse omfatter urfremføringer av bestillingsverk vi står bak, nye utøverkonstellasjoner, plateslipp, eller ferske klubb- og konsertproduksjoner.
RHYTHM SUTRA – NYTT KONSEPT
Fremragende musikere samles her av Sanskriti Shrestha, som selv i løpet av kort tid har funnet seg en plass i toppsjiktet av landets musikkscene.
@ Marmorsalen, Sentralen / kl. 19’00 / billetter kr. 200 – forhåndskjøpes her
Med Rhythm Sutra ønsker Sanskriti å forske i ulike musikalske stemmer og utøverkonstellasjoner. I Marmorsalen denne kvelden vil vi få presentert musikk som er en blanding av Sanskritis egne, originale komposisjoner og nye versjoner av tradisjonelt materiale fra nepalsk og indisk folk og klassisk musikk, fremført i trioformat.
I tillegg til Sanskriti på tablas vil man få høre Dev Lama (Nepal) på bansuri og Rohini Sahajapal på sitar.
Shresthas spillestil er moderne, ukonvensjonell, men med en solid forankring i klassisk teknikk – Johan Hauknes, Salt Peanuts.
SANSKRITI SHESTHA er en nepalesisk tablaspiller kjent fra sin egen sekstett Avatar og band som Moksha, Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og duo med Harpreet Bansal. Hun er kjent for sin blanding av tradisjonelle nepalesiske og indiske musikalske røtter med jazz, improvisert musikk, elektronisk musikk og andre moderne uttrykk. Samtidig som hun er en kreativ musiker er hun også bandleder og en eventyrlysten komponist. Hun er også en virtuos solist i den indisk-klassiske tradisjonen og har spilt solokonserter siden oppveksten i Kathmandu.
ROHINI SAHAJPAL er en av landets få utøvere av det indiske tradisjonelle instrumentet sitar, som har gjort seg bemerket for sin tolkning av Indisk ragamusikk. Sahajpal er født og oppvokst i en indisk, musikalsk, familie i Solbergelva. Hennes far er fiolinist, som brakte med seg musikktradisjoner fra sin egen familie i India. Hun har lært sitar av den ellers verdensberømte fløytisten Hari Prasad Chaurasia. Sahajpal har jobbet med en rekke velkjente artister i det norske musikkmiljøet, bl.a. med Mathilde Grooss Viddal, Jon Balke og Trygve Seim.
DEV LAMA er et nytt tilskudd til musikkmiljøet i Oslo som mange vil oppleve for første gang denne kvelden. Det sies om han at hans fløytespill tar lyttere til en annen dimensjon .