27. mai: Urpremiere på Sidiki Camaras “Nakan” @ Global Nights

Publisert 30/03/22

VELKOMMEN TIL GLOBAL NIGHTS #10

Etter er å ha måttet avlyse 8. og 9. utgaven av vår årlige festival – Global Nights – på grunn av pandemien, kan vi endelig åpne dørene for den 10. utgaven i perioden 24.-28. mai. Der vår løpende konsertvirksomhet gjennom året har et bredt og variert program, presenterer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye produksjoner. Disse omfatter urfremføringer av bestillingsverk vi står bak, nye utøverkonstellasjoner, plateslipp, eller ferske klubb- og konsertproduksjoner.

NAKAN – URPREMIERE
Sidiki Camara har i mange år vært en av verdens ledende perkusjonister. De som har fulgt ham har også blitt kjent med hans side en skapende kunstner som på en unik måte kombinerer ulike tradisjoner og teknikker.

@ Marmorsalen, Sentralen / kl. 21’00 / Billetter kr. 200 – forhåndsbestilles her

fb banner Sidiki

NAKAN: URPREMIERE I MARMORSALEN

Sidiki Camara har i mange år vært en av verdens ledende perkusjonister. De som har fulgt ham har også blitt kjent med hans side en skapende kunstner som på en unik måte kombinerer ulike tradisjoner og teknikker.

Til årets Global Nights har vi bestilt et nytt verk av Sidiki, som har fått tittelen “Nakan” (fra bambara) som kan oversettes med Skjebnen.

Camara ønsket i denne sammenheng å fordype seg i musikk som tradisjonelt benyttes i overgangsriter i Mali. Her finner vi typisk pentatonisk skala og polyrytmikk, spilt på strengeinstrumentet ngoni og et rikt utvalg av perkusjonsinstrumenter. Elementer herfra har han koblet med tradisjoner vi kjenner fra norske folketoner, melodisk og rytmisk, tolket i et særegent format med 3 bassister.

Kombinasjonen av hans egne tradisjonelle perkusjonsinstrumenter, trommer, strengeinstrumentet ngoni og vokal sammen med bassistene skal gir musikken en helt egen karakter.

SIDKI CAMARA er scenekunstner, musiker, studiomusiker, tekstforfatter og komponist. Camara har verdensomspennende turneer bak seg, deriblant med Bill Frisell, Sacred Steel, Rokia Traore, Habib Koite & Bamada, Boubacar Traore, Dit Kar Kar, Mamady, KEITA & Sewa Kan, Gomma Percussions og Nasjonalballetten i Mali. Han har sitt eget band, Sidiki Camara Group, og har i Norge jobbet i lag med en rekke artister og ensembler som sessionmusiker.

På scenen:
Sidiki Camara: perkusjon, trommer, n’goni, vokal
Mattis Kleppen: bass, vokal
Audun Erlien: bass, vokal
Bo Berg: bass, vokal