28. mai: Patrick Vedlog & Erlend Olderskog Albertsen @ Global Nights

Publisert 31/03/22
VELKOMMEN TIL GLOBAL NIGHTS #10

Etter er å ha måttet avlyse 8. og 9. utgaven av vår årlige festival – Global Nights – på grunn av pandemien, kan vi endelig åpne dørene for den 10. utgaven i perioden 24.-28. mai. Der vår løpende konsertvirksomhet gjennom året har et bredt og variert program, presenterer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye produksjoner. Disse omfatter urfremføringer av bestillingsverk vi står bak, nye utøverkonstellasjoner, plateslipp, eller ferske klubb- og konsertproduksjoner.

VAKKER DHRUPAD
Her får vi oppleve to utøvere av indisk klassisk musikk og vi får høre Dhrupad, som er blandt den eldste formen for nord-indisk klassisk musikk. Vi loves en meditativ konsert med myke toner fra bambusfløyten Bansuri, som spilles av Patrick Vedlog, og fantastiske rytmer fra håndtrommen Pakhawaj, spilt av Erlend Olderskog Albertsen. Dhrupad er basert på Raga og Tala, som er det melodiske og rytmiske rammeverket for improvisasjon i Indisk klassisk musikk.@ Deichman Grünerløkka, Schousplass 10 / kl. 13’30 / fri éntre

fb banner Albertsen

PATRICK VEDLOG
Patrick Vedlog er musiker fra Oslo som startet sin musikalske karriere som trommeslager. I 2013 oppdaget han både sør-østasiatisk klassisk musikk og instrumentet Bansuri. Siden har han studert indisk klassisk musikk under forskjellige lærere inkludert Tal Coleman (Israel), Ashok Kumar Karmakar (India) og den legendariske maestroen Pandit Hariprasad Chaurasia (India). Patrick har vært en aktiv utøver på Oslos konsertscene siden 2017 og underviser i både Bansuri og Tabla. Han begynte i lære hos tablaspiller Pt. Nabankur Bhattacharya, senior disippel av Pt. Anindo Chatterjee i 2017. Siden hans debut har Patrick utgitt flere album på strømmeplattformer.

ERLEND OLDERSKOG ALBERTSEN
Multiinstrumentalist, komponist og bandleder fra Trøndelag. Erlend er meddriver av plateselskapet Dugnad rec, som har utgitt hans verk «En Glassdør» for jazzsekstett. Han har medvirket i flere prosjekter tilknyttet jazz- og kunstmusikkmiljøet i Oslo, som har resultert i plateinnspillinger utgitt på SOFA, Jazzland Recordings og Nakama Records samt har turnert i Japan, Tyskland, Island og Skandinavia. Erlend har etterutdanning i Dhrupad hos lærerne Mohan Shyam Sharma (håndtromme) og Ashish Sanskrityayan (vokal). Dette har resultert i prosjektet «Tid for Tempel», en meditasjonskonsert inspirert av Dhrupad, jazz og samtidsmusikk, på vestlige og indiske instrumenter, som har blitt presentert i form av 30 kirkekonserter så langt.