29. april: Kunstnere møter kunstnere med Maria Lotus og Rohini Sahajpal

Publisert 07/04/22

Hva skjer når kunstnere som ikke kjenner hverandre møtes for første gang? Hvilke spørsmål stilles, hvordan går samtalen, blir det noe improvisasjon på instrumenter?
I podkastserien “Kunstnere møter kunstnere” inviterer vi skapende og utøvende kunstnere, med vidt forskjellig bakgrunn, parvis til å utveksle om egen oppvekst, utdanning, kunstneriske profiler og uttrykk, arbeidsmetoder og karrierer. Vi ønsker gjennom dette å la kunstnere få innsikt i andre kunstnerskap de kjenner lite til, eller overhode ikke. Samtidig er serien ment å invitere lytterne til et nærmøte med fremragende skapende og utøvende kunstnere med røtter i kulturer fra hele verden. Annenhver måned slippes en ny podkast med nye par. Samtalene ledes av journalist Hilde Ljøen.

Lansering 29. april kl. 12’00 via vår publiseringstjeneste Global Sonics på Itunes, eller via globaloslomusic.podbean.com

fb cover KUNSTNERE

MARIA LOTUS – ROHINI SAHAJPAL

Til den andre utgaven av “Kunstnere møter kunstnere” inviterte vi to kunstnere som har noe til felles: De bobler over av raushet når de deler av livene sine. De hadde aldri møtt hverandre før dette, hør podkastserien for å vite hvordan det gikk. Vi lover virtuose mennesker!

Rohini Sahajpal
Rohini er født og oppvokst i en indisk, musikalsk, familie i Norge. Hennes far er fiolinist, savnet etter det musikalske miljøet i sitt hjemland gav ham ønsket om å undervise barna i indisk musikk, til tross for at det enda ikke eksisterte noe miljø for denne musikken i Norge. Senere skulle Rohini få muligheten til å være utøver i en rekke sammenheng og vakte mye oppsikt med det enda ukjente instrumentet sitar. Disse sammenhengene åpnet opp for at hun kunne utvikle seg innen indiske musikktradisjoner, som har resultert i en internasjonal karriere, i samarbeid med blant andre den verdenskjente utøveren Pandit Hariprasad Chaurasia og Javid Afsari Rad. Rohini er også utdannet lege med daglig praksis.

Maria Lotus
Maria fra Oslo er en mangfoldig, utøvende kunstner. Hun regnes som en pioner innen hip-hop som startet dansekarrieren hos Dancing Youth, landets første Street- og Hip-Hop-gruppe som ble startet i 1987. Hun har gjort flere musikaler og teateroppsetninger og er frontvokalist i bandet Awesomnia, som har vært å se på NRKs Stjernekamp. Maria har vært både deltaker og mentor i Beat For Beat og hatt en rekke konserter med sitt band og som soloartist både i og utenfor Norge. Maria slapp debutalbumet “Melaninrik” i 2020 og ga nylig ut singlen “Hele meg”, tilgjengelig på strømmetjenester.

Samtaleleder, redigering, tilrettelegging: Hilde Ljøen
Konsept: Malika Makouf Rasmussen
Med støtte fra Norsk kulturfond – Kulturrådet

Global Oslo Music © 2022