26. august: Kunstnere møter kunstnere med Dominic Reuben & Evelina Petrova

Publisert 25/07/22

Hva slags utveksling oppstår mellom en kunstner fra London som har viet en stor del av sin karriere til reggaemusikk og en russisk kunstner som jobber med folklore, spesielt med røtter til hjemlandet, eksperimentell samtidsmusikk og avantgarde?

Hør den fjerde utgaven av “Kunstnere møter kunstnere”. Lansering 26. august kl. 12’00 via vår publiseringstjeneste Global Sonics på Itunes, eller via globaloslomusic.podbean.com
Annenhver måned slippes en ny podkast med nye par.
Samtalene ledes av journalist Hilde Ljøen.fb event KUNSTNEREEvelina Petrova
Evelina ble født i en industriby nær St. Petersburg, Russland. Hun ble uteksaminert fra det statlige konservatoriet i St. Petersburg i 2002 og har en mastergrad i utøving fra Norges musikkhøgskole. Hun er bosatt i Norge siden 2012. Over årenes løp har hun turnert over hele Europa, Canada og Japan. Hennes grunnleggende musikkinteresse og inspirasjon som komponist henter hun fra folkemusikk. Hun eksperimenterer innen ulike folkemusikktradisjoner som har banet veg for samarbeid med musikere, dansere, skuespillere og kunstnere fra hele verden. Evelina er aktuell med blant annet Oslo Art Duo og Evelina Petrova Trio.

Dominic Reuben
Dominic er DJ og kunstner, opprinnelig fra London, hvor han som ung trålte for plate- og utstyrsbutikker spesialiserte i musikken som senere skulle bli en sentral del av hans karriere. Han har vært bosatt i Oslo siden 2000. Dominic er opphavsmannen til Family Reggae Disco, et konsept for barnefamilier med reggaemusikk, dans og lek, som har turnert over hele landet. Han er også kjent fra flere reggaeformat som Grounation Movement og Funky Kingston, samt Oslo reggaeshow på Radio Nova sammen DJ Selecta Harmony. Dominic er også hjernen bak “I Travelled” – et multimediashow som tar et dypdykk i reggaens historie gjennom musikk, dans, poesi og videokunst.

Samtaleleder, redigering, tilrettelegging: Hilde Ljøen
Konsept: Malika Makouf Rasmussen
Med støtte fra Norsk kulturfond – Kulturrådet

PODKASTSERIE FRA GLOBAL OSLO MUSIC: KUNSTNERE MØTER KUNSTNERE
Hva skjer når kunstnere som ikke kjenner hverandre møtes for første gang? Hvilke spørsmål stilles, hvordan går samtalen, blir det noe improvisasjon på instrumenter?
I podkastserien “Kunstnere møter kunstnere” inviterer vi skapende og utøvende kunstnere, med vidt forskjellig bakgrunn, parvis til å utveksle om egen oppvekst, utdanning, kunstneriske profiler og uttrykk, arbeidsmetoder og karrierer. Vi ønsker gjennom dette å la kunstnere få innsikt i andre kunstnerskap de kjenner lite til, eller overhode ikke. Samtidig er serien ment å invitere lytterne til et nærmøte med fremragende skapende og utøvende kunstnere med røtter i kulturer fra hele verden.

Global Oslo Music © 2022