27. august: Sanskriti Shrestha til Global @ Deichman

Publisert 26/07/22

DETTE ARRANGEMENTET SATT TIL 25. JUNI BLE UTSATT PÅ GRUNN AV ANGREPET I OSLO KVELDEN I FORVEGEN.

Vi fortsetter vår serie Global @ Deichman med et besøk av Sanskriti Shrestha, en tablaspiller fra Nepal eom er basert i Oslo. Hun hadde vi gleden av å ha under Global Nights da hun presenterte sitt nye konsept Rhythm Sutra. I lag med Rohini Sahajapal (sitar) og Dev Lama (bansuri) fikk vi oppleve en konsert av sjelden karakter.

@ Deichman Grünerløkka, Schous plass 10, 0552 Oslo / kl. 15’00 / fri entré

295120987_1321780351681414_2376760213725817713_n
Foto: Francesco Saggio

På Deichman Grünerløkka vil publikum få et nærmøte med Sanskriti, en skapende og utøvende kunstner som i løpet av de siste årene har blitt en omfavnet musikalsk eventyrer på den norske og internasjonale klubb- og festivalscenen.

Sanskriti har gjort seg kjent gjennom sitt eget band, sekstetten Avatar, hvor hun ofte vekker oppsikt med sitt tabla tarang-oppsett bestående av mange tablaer som danner utempererte skalaer, hun er også med bandet Moksha og Bugge Wesseltofts “New Conception of Jazz”.
Dessuten, som en virtuos solist innen indisk-klassiske tradisjonen har Sanskriti spilt solokonserter siden oppveksten i Kathmandu.
Sanskriti viderebringer tradisjonen hun kommer fra, samtidig som hun jobber eksperimentelt, og har utviklet en særegen stemme på instrumentet sitt. Hennes kreativitet kan høres både som medspiller, komponist og solist i en lang rekke prosjekter hun stadig befinner seg i fra indisk klassisk til folkemusikk, elektronisk musikk og improvisasjon. Etter konserten vil det være en publikumssamtale med artisten, ledet av Sheila Leoneli fra Global Oslo Music.