28. oktober: Kunstnere møter kunstnere med Therese Birkelund Ulvo & Kouame Sereba

Publisert 27/09/22

PODKASTSERIE FRA GLOBAL OSLO MUSIC: KUNSTNERE MØTER KUNSTNERE

Om noe kan sies å være felles for våre to gjester i denne episoden så er det at de begge innehar en sentral rolle på den norske musikkscenen og med arbeid som strekker seg langt utover landets grenser. Den ene tråkket imidlertid sine barnesko i Abidjan, den andre i Bergen. Mellom Elfenbenskysten og Norge er det kanskje stor avstand: hva har så skjedd underveis i livene deres og hva har de til felles som fører dem sammen til en samtale i dag?

Hør den femte utgaven av “Kunstnere møter kunstnere”. Lansering 28. oktober kl. 12’00 via vår publiseringstjeneste Global Sonics på Itunes, eller via globaloslomusic.podbean.com
Samtalene ledes av journalist Hilde Ljøen.

fb event KUNSTNERE

Kouame Sereba
Musiker, komponist og forfatter fra Elfenbenkysten som bare ti år gammel ble sendt hjemmefra til foreldrenes hjemby Tiegba. Der lærte han om tradisjoner, musikk og dans. Tjue år gammel reiste han gjennom det afrikanske kontinentet til Midtøsten der han besøkte og bodde i land som Mali, Niger, Den sentralafrikanske republikk, Sudan, Egypt og Israel. Sereba kom til Norge i 1983 og ble raskt en sentral utøver på den norske musikkscenen. Ved siden av soloprosjekter har han samarbeidet med mange musikere innen jazz, folkemusikk, samtidsmusikk og tradisjonell og moderne afrikansk musikk. Han har også turnert med skolekonsertordningen i mange år. Hans sang “Atolago” (“Drowning Man Trail”) er på soundtracket til filmen “The interpreter” (“Tolken” på norsk) med Nicole Kidman og Sean Penn i hovedrollene.

Therese Birkelund Ulvo
Komponist og plateprodusent med en rekke bestillingsverkoppdrag og flere albumutgivelser bak seg. Ulvos musikk er inspirert av andre kunstfelt som film, tekst og lydkunst og blir mye fremført i inn- og utland. Hun var Rikskonsertenes intro-komponist i 2011-2013, og mottok i 2015 De Unges Lindemanpris. Hennes klarinettkonsert for Bergen Filharmoniske Orkester og solist Christian Stene fikk i Rostrum 2016 utmerkelsen “Recommended piece”.
Siden 2014 har Ulvo vært en av to kunstneriske ledere for festivalen Hardanger Musikkfest. Som podkaster står hun sammen med kollega Bente Leiknes Thorsen bak serien “Kompoddistene” der de blant annet snakker om hverdagen som komponister. Ulvo er dessuten aktiv i den fagpolitiske debatten.

Samtaleleder, redigering, tilrettelegging: Hilde Ljøen
Konsept: Malika Makouf Rasmussen
Foto av Kouame Sereba: Ellen Stokland

Global Oslo Music © 2022