28. oktober: Javid Afsari Rad Ensemble & Zarbang: Aras

Publisert 26/09/22

Global Oslo Music og Riksscenen presenterer releasekonsert for albumet Aras

I tillegg til å lede sitt eget ensemble, er utøver og komponist Javid Afsari Rad medlem av Zarbang, et av verdens ledende perkusjonsensembler med utøvere fra Iran, Aserbajdsjan og Italia. De to ensemblene har lenge ønsket å jobbe sammen, og samarbeidet har fått navnet Aras, oppkalt etter elven som renner mellom Iran og Aserbajdsjan. I fjor høst var de på sin første turné sammen og benyttet anledningen til å spille inn sitt første album.

@ Riksscenen, Trondheimsveien 2 – Oslo / kl. 19’00 / Billetter forhåndskjøpes her

aras digital cover - option 1_2

Javid Afsari Rad Ensemble består av utøvere som i Norge er høyt profilerte innen klassisk, verdensmusikk og jazz. Ensemblet ble etablert av Javid i 2007, da under navnet Rumi Ensemble. Javid vokste opp i Iran, men har bodd over 30 år i Norge. Ensemblet spiller hans komposisjoner som er inspirert av persiske, indiske og arabiske musikktradisjoner, men også med preg av vestlig klassisk musikk. Ensemblet har flere plateutgivelser og har turnert i inn- og utland siden starten.

Zarbang har turnert verden over. Ensemblets styrke ligger i evnen til å eksperimentere med instrumenter fra forskjellige kulturer. Zarbangs musikk har melodier og variert perkusjon. Repertoaret av komponerte stykker og strukturerte improvisasjoner er både dynamisk og meditativt, med elementer av Sufi og eldre iranske rytmer, der rammetrommen daf er sentral.
“Aras” utgis av labelen Global Sonics.

På scenen:

Behnam Samani – perkusjon
Reza Samani – perkusjon
Andrea Piccioni – perkusjon
Misagh Joolaee – kamanche
Javid Afsari Rad – santur
Daniel Lazar – fiolin,
Inger Hannisdal – fiolin,
Ingeborg Skomedal – cello
Adrian Myhr – kontrabass

DIWAN
Slippekonserten for “Aras” inngår som en del av DIWAN – den andre utgaven av serien med kunstnerisk-sosiale arrangementer i Midtøstens tegn, initiert av skapende og utøvende kunstner Saleh Mahfoud.

Diwan er navnet på den vakreste delen av huset, der gjestene tas imot og underholdes. Et sted for gjestfrihet og utveksling. Blant poeter er Diwan en bok der dikt er samlet. På Riksscenen er Diwan en møteplass for folk fra ulike kulturelle bakgrunner, der alle er velkommen til å delta. Les mer på www.riksscenen.no