31. mai: Global Nights presenterer Monica Ifejilika, Midnight Colors, DJ Brighteyes

Publisert 22/04/19

GLOBAL NIGHTS #7 – 30. mai-02. juni  (English text follows)

Velkommen til Global Oslo Musics årlige festival Global Nights! Vi har valgt Sentralen i Oslo sentrum for årets festival, som er den syvende i rekken.

I løpet av Global Nights inviteres publikum til å oppleve fremragende skapende og utøvende kunstnere gjennom en serie konserter, clubkvelder, seminarer, masterklasse og urfremføring av bestillingsverk.

MONICA IFEJILIKA & MIDNIGHT COLORS
Denne fredagen inviterer vi til konsert som har SOULMUSIKK og ROOTS skrevet i «bold». Det er en stor glede å introdusere et helt nytt samarbeid mellom en av Norges fremste soulartister, Monica Ifejilika, og Midnight Colors, som for anledningen hentes inn fra Paris. Både Monica og den franske gruppen jobber med klassisk soulmusikk i en crossover med afrikanske tradisjoner. Sammen presenterer de ny soulmusikk ved å eksperimentere med nye og eldre tradisjoner. Det er virtuost, lekent og dansbart!

Monica Ifejilika photo by Bjørn Molstad

MONICA IFEJILIKA
Monica er en norsk-nigeriansk sanger og låtskriver, født og oppvokst i Oslo. Hennes sound er inspirert av en miks av den tradisjonelle nigerianske musikken og de mer moderne låtene som fylte barndomshjemmet. Debutalbumet “Keep It Solid” (2014) ble kalt ‘en original tilnærming til klassisk soulmusikk’. Som del av Norges første og eneste svarte kvinnelige kunstkollektiv, Qeeendom, har Monica opptrådt på mange store og små scener, i Norge så vel som utenlands. Det unike musikalske kollektivet utfordrer politiske og artistiske grenser, noe Monica også tar med seg i sitt eget materiale.

Midnight Colors

MIDNIGHT COLORS
Dette bandet oppstod på barer i Belleville, et av Paris’ mest fargerike strøk i hjertet av byen. Her møtes mennesker og musikksjangre fra alle verdens kulturer; de eksisterer side om side eller blandes. Ved midnatt, når de fleste er i det blå hjørnet, lyder fengende melodier, spilt med instrumenter som kommer langveis fra, med en vital kraft som gir næring til kroppen og hjertet, lar sjelen flyte, og oppfordrer til kun én ting: Å være sammen. Dette er fargene som preger midnatt, dette er Midnight Colors.

På scenen: Monica Ifejilika (vokal), Chloé Ganiayre-Fontanille (vokal), Arnaud Fournier (tangenter, loops, vokal), Sidiki Camara (perkusjon), André Viervoll (tangenter, loops, vokal).

Fethawit

DJ BRIGHTEYES
Etter konserten med Monica Ifejilika og Midnight Colors inviterer vi publikum til å danse til musikk spilt av en av byens ledende club-Dj’er, Fethawit Hakin aka DJ Brighteyes.
Hun er fra Stavanger, med røtter i Etiopia og nå bosatt i Oslo. I mer enn 15 år har hun jobbet som sanger og låtskriver samt utgitt to singler. De siste ti årene har hun vært aktiv som Dj i Oslos clubverden og på ulike kulturelle arrangementer, releasekonserter til festivaler, med sin miks av afrikansk club, soul, funk og hip hop.

PRAKTISK
Sentralen – Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
Scene: Hvelvet / kl. 20’00 / kr. 220 / 150 (studenter og barn) 
Billetter kan kjøpes i døren
Forhåndsbestilling av billetter og festivalpass:
globaloslomusic.ticketco.events/no/nb
Festivalpass kr. 600/400 (studenter og barn)
For festivalkatalog mail oss på: post@globaloslomusic.com

(English)

GLOBAL NIGHTS #7 – MAY 30 – JUNE 2

Welcome to Global Oslo Music’s annual festival – Global Nights! We have chosen Sentralen in the center of Oslo for this year’s festival – which is in its seventh year.


Through the course of Global Nights, our audience is invited to experience outstanding creative and performing artists through a series of concerts, club nights, seminars, masterclasses, and performances of commissioned works.

MONICA IFEJILIKA & MIDNIGHT COLORS
Friday evening sees our audience invited to a concert which has SOUL MUSIC and ROOTS written in bold capital letters. It is a great pleasure for us to introduce Monica Ifejilika, and Midnight Colors – who have been especially flown in for the evening. Both Monica and this French group work within the genre of classical soul music in crossover with African traditions. Their music is virtuosic, playful and danceable!

MONICA IFEJILIKA
Monica is a Norwegian-Nigerian singer/songwriter. Born and raised in Oslo, her sound is heavily influenced by the blend of traditional and modern music that filled her childhood home. Her debut album “Keep It Solid” (2014) was dubbed “an original approach to classic soul music”. As part of Norway’s first and only black, female artistic collective Queendom, Monica has performed on many stages – both large and small, in Norway as well as abroad. This unique musical collective is an outlet for pushing political and artistic boundaries – impulses Monica also brings to her solo act.

MIDNIGHT COLORS
Midnight Colors began its story at a bar in Belleville – one of Paris’ most colour areas in the heart of the city. Here we meet people and music genres from all areas and cultures of the world; they exist side-by-side and blend in with one another. At midnight, when most people have sunk into a corner, catchy tunes are played – with instruments from afar. They sound with a vital force that nourishes the body and heart, that allows the soul to flow, and encourages only one thing: To be together. These are the colours that characterise midnight, this is Midnight Colors.

On stage: Monica Ifejilika (voice), Chloé Ganiayre-Fontanille (voice), Arnaud Fournier (keys, loops, voice), Sidiki Camara (percussion), André Viervoll (keys, loops, voice).

DJ BRIGHTEYES
After the concert with Monica Ifejilika and Midnight Colors, we invite our audience to dance the night away to music played by one of the city’s leading club DJs – DJ Fethawit Hakin (aka DJ Brighteyes). From Stavanger, with roots in Ethiopia and now living in Oslo, she has worked for more than 15 years as a singer/songwriter, and has also released two singles – both in Norway and abroad. For the past ten years she has been active as a DJ in Oslo’s Club World Scene and as a DJ at various cultural events, release concerts at festivals, and all with her own special mix of African club, soul, funk and hip hop.

PRACTICAL INFORMATION
Sentralen – Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
Venue: Hvelvet / 8 pm / 220 / 150* NOK (*students and children) 
Tickets available at the door
Book tickets and festival pass online at
globaloslomusic.ticketco.events/no/nb
Festival pass 600/400 NOK (students and children)
For festival catalogue mail us at post@globaloslomusic.com