19. desember: Javid Afsari Rad til Global Jul @ Deichman

Publisert 19/11/19

Som fjerde ut i konsertserien på Deichman Grünerløkka uken før jul, har vi invitert Javid Afsari Rad. Han er blant de fremste utøverne i verden av det tradisjonelle instrumentet santur som har opprinnelse i Persia/Mesopotamia.

@ Deichman Grünerløkka, Schous plass 10 / kl. 14’00 / fri entré

AGText_3256_0

På biblioteket vil Afsari Rad fremføre sin egen musikk på santur – en musikk dypt forankret i persiske tradisjoner.

Født i 1965 i byen Isfahan i Iran, ble Javid Afsari Rad tidlig introdusert til, og opplært i Radif – det klassiske musikkrepertoaret fra Persia – av noen av de fremste læremestrene i Iran. I 1986 kom han til Norge til studier i musikkvitenskap og komposisjon. Hans musikalske karriere inkluderer konserter nasjonalt og internasjonalt som solist og ensemblemusiker. Som musiker og komponist, og som musikalsk leder for Rumi Ensemble, henter han mye av sin inspirasjon fra filosofen Rumis poesi. I 2007 mottok Asfari Rad Kringastingsorkesterets pris – KORK-prisen – for sitt samarbeid med orkesteret og for arbeidet med Rumis poesi i sin musikk.