05. april: Gnawa Youmala @ Salt / DESSVERRE AVLYST PGA. KORONAVIRUSET

Publisert 26/02/20

I forbindelse med at Global Oslo Music utgir det parisbaserte bandet Gnawa Youmalas debutalbum, hentes bandet til Norge for et første møte med norsk publikum! De starter på et av landets fineste festivaler, Vossa Jazz, der de spiller 04. april og kommer deretter til Oslo og Salt.
@ Naustet – Salt / kl. 20’00 / kr. 200/150 studenter

Gnawa Youmala

Gnawa Youmala, ble grunnlagt av Jaouad El Garouge fra Global Gnawa og Redouane Raifak, tidligere musiker i den legendariske marokkanske gruppen Nass El Ghiwane. Bandet presenterer tradisjonell gnawamusikk i en grensesprengende versjon som kombinerer de tradisjonelle instrumentene guembri og qaraqeb med fiolin og banjo og med det skaper et nytt og originalt lydunivers. Her er elementer fra ghiwane, andalus og berbisk musikk, med forankring i tradisjonell gnawa. En kunst, en kultur, men også en livsstil; Gnawa Youmala inviterer til en opplevelse av rytmisk transe, sanger fra sine forfedre og moderne groove. Til Norge kommer bandet i forbindelse med lanseringen av dets første album som gis ut på Global Oslo Musics label Global Sonics. 

Med: Jaouad El Garouge – guembri, vokal, Redouane Raifak – banjo, karkabou, vokal, Younes El Garouge og Hafed Idir – karkabou, kor, Inger Hannisdal – fiolin, kor, Furat El Rammeh – trommer, perkusjon, kor.

Inger Hannisdal, født i 1991 i Oslo, er en allsidig fiolinist og multiinstrumentalist. Hun studerte arabisk musikk ved Université Antonine i Libanon, der hun var medlem i Assa’aleek, en populær syrisk folkemusikkgruppe, samt diverse qudud halebiyeh- og muwashahat al andulusie-ensembler. Hun spiller i tillegg til fiolin diverse instrumenter innen folke- og verdensmusikk, som rababa, kemenche og ribab. Hun har også studert Midtøsten og Middelhavsstudier ved Sciences Po i Paris. Inger er fortiden bosatt i Paris.