25. april: Sanskriti Shrestha til Global @ Deichman (med forbehold om endringer pga. koronaviruset)

Publisert 11/03/20

Vi fortsetter vår suksessfulle serie Global @ Deichman der vi byr på artistportretter, konserter, foredrag og debatter. Denne gangen har vi gleden av å presentere Sanskriti Shrestha.

@ Deichman Grünerløkka / Schous plass 10 / fri entré

_SFL2557 (1)

Sanskriti er en nepalsk tablaspiller, basert i Oslo, som er kjent fra band som Bugge Wesseltofts “New Conception of Jazz”, sitt eget band sekstetten Avatar, hvor hun ofte vekker oppsikt med sitt tabla tarang-oppsett, bestående av mange tablaer som danner utempererte skalaer, og bandet Moksha. Hun er også en virtuos solist i den indisk-klassiske tradisjonen, og har spilt solokonserter siden oppveksten i Kathmandu.

Sanskriti viderebringer tradisjonen hun kommer fra, samtidig som hun jobber eksperimentelt og har utviklet en særegen stemme på instrumentet sitt. Hennes kreativitet kan høres både som medspiller, komponist og solist i en lang rekke prosjekter hun stadig befinner seg i fra indisk klassisk til folkemusikk, elektronisk musikk og friimprovisasjon. Sanskriti har siden hun kom til Norge blitt en kjær musikalsk eventyrer på den norske og internasjonale klubb- og festivalscenen.