04. desember: Mathilde Grooss Viddal til Global @ Deichman – UTSATT TIL 2021!

Publisert 11/11/20

(Dette arrangementet er utsatt til neste år på grunn av koronarestriksjoner)

Vår serie Global @ Deichman fortsetter i de fine lokalene til biblioteket på Grünerløkka, der vi hver måned inviterer til et nærmøte med en fremragende skapende og utøvende kunstner.

@ Deichman Grünerløkka / Schous plass 10 / kl. 15’00 / fri entré

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne gang har vi gleden av å presentere en kunstner som over årenes løp har satt spor etter seg som prisbelønnet komponist, utøver med klarinett og saksofon som hovedinstrumenter, og som bandleder og programingeniør.

Hun har en stor produksjon bak seg som består i blant annet å ha medvirket på en rekke musikkutgivelser og har hatt flere bestillingsverkoppdrag samt installasjoner i og utenfor Norge. Hennes siste bestillingsverk ble komponert for Kringkastingsorkesteret og Langeleik, fremført på Ultima i 2019.

Viddal har jobbet mye politisk i sitt kunstnerskap og for dette har hun mottatt den internasjonale prisen “Global Woman in Music for Human Rights”, som en del av FNs 70-års feiring for signeringen av Menneskerettighetserklæringen, som tok plass under Galla concert i Teatro Argentina, Roma, i 2018.

På Deichman blir det plateslipp med Meditations & Prayers sin andre utgivelse “Notre Dame”, et av Viddals mange prosjekter.

- Musikalske møter er viktig for meg og jeg er svært glad for å ha med meg den indiske sitarspilleren Rohini Sahajpal til Deichman. Det blir første gang vi skal spille sammen og vi skal i denne sammenheng invitere publikum til å oppleve nye klanger fra indisk sitar og vestlig bassklarinett og saksofon, med et repertoar av kjente salmer, prayers og meditasjoner (Viddal).

Konserten følges av en samtale med Viddal om hennes kunstnerskap, ledet av Sheila Leoneli fra Global Oslo Music.

NB! På grunn av smittevernregler vil publikum på arrangementet registreres med navn, telefonnumre og e-postadresser. Denne informasjonen slettes etter 14 dager.