13. desember: Javid Afsari Rad & Kaveh Mahmudiyan / AVLYST

Publisert 12/11/20

Denne konserten ble først utsatt til 20. desember, men deretter avlyst på grunn av utvidede koronarestriksjoner. 

Vi fortsetter vår serie konserter på Salt i Oslo der vi presenterer fremragende skapende og utøvende kunstnere fra hele verden.

@ Langhuset – Salt / kl. 19.00 / kr. 220

JAVID AFSARI RAD & KAVEH MAHMUDIYAN
Den norske musikkscenen er blitt rikere med utøvere fra hele verden, blant dem finner vi virtuose Javid Afsari Rad og Kaveh Mahmudiyan fra Iran, som hører til blant de fremste på sine instrumenter som har opprinnelse i Persia/Mesopotamia. Til SALT kommer de med egenkomponert musikk med røtter i det gamle Persia og dypt inspirert av filosofen Rumis poesi.

Javid Afsari Rad – santur
Kaveh Mahmudiyan – tombak

Javid Afsari Rad
Født i 1965 i byen Isfahan i Iran, ble Javid Afsari Rad tidlig introdusert til, og opplært i Radif – det klassiske musikkrepertoaret fra Persia – av noen av de fremste læremestrene i Iran. I 1986 kom han til Norge til studier i musikkvitenskap og komposisjon. Hans musikalske karriere inkluderer konserter nasjonalt og internasjonalt som solist og ensemblemusiker. Som musiker og komponist, og som musikalsk leder for Rumi Ensemble, henter han mye av sin inspirasjon fra filosofen Rumis poesi. I 2007 mottok Asfari Rad Kringastingsorkesterets pris – KORK-prisen – for sitt samarbeid med orkesteret og for arbeidet med Rumis poesi i sin musikk.

Kaveh Mahmudiyan
Kaveh har siden han kom til Norge fra Iran studert og utviklet seg innen musikk med røtter til tusenår gamle tradisjoner fra hans hjemland på slagverkinstrumentet Tombak. Som komponist og utøver har han de siste årene banet seg veg til den internasjonale musikkscenen og der tatt plass blant verdens ledende skapende og utøvere kunstnere innen persiske tradisjoner. Mahmudiyan er også ofte å oppleve innen world, jazz og crossover i samarbeid med ledende utøvere.

NB! På grunn av smittevernregler vil publikum på arrangementet registreres med navn og e-postadresse. Denne registreringen slettes etter 14 dager.