NB! UTSATT / 28. mai: Global Nights presenterer Unganisha

Publisert 30/04/21

Dette arrangementet er utsatt inntil videre – ny dato kommer snart!

GLOBAL NIGHTS 26.-30. MAI
Der løpende konserter gjennom året presenterer et variert program, introduserer vi gjennom Global Nights i hovedsak nye arbeider og konsepter. Urfremføringer eller det å føre kunstnere sammen i nye konstellasjoner er sentralt her.

“Det mest interessante som skjedde på by:Larm 2020”, sa Jungeltelegrafens – NRK 2 – Arne Berg om Unganisha. De har vi hentet inn til årets Global Nights, hvor de skal presentere ny musikk fra deres siste innspilling som slippes i vår.

@ Salt, Langkaia 1 / Langhuset / kl. 22’00 / Billetter forhåndskjøpes her

Theme 6_Unganisha

Denne kvelden på Salt starter med Unganisha, som er et resultat av samarbeidet mellom Labdi Ommes, tradisjonsmusiker fra Kenya, og Bernt Isak Wærstad – en eksperimentell elektronisk kunstner fra Norge. Ungansihas historie startet i Nairobi i 2016 da de to musikerne møttes for første gang på den kulturelle hotspot’en The Alchemist. De hevder selv at det kanskje ikke der og da var åpenbart at de skulle jobbe sammen, men de var begge vant med å være outsidere som alltid søkte etter nye kunstneriske koblinger og utforsking av nye ideer.

Labdi er for øyeblikket den eneste kvinnelige Orutu-spilleren i Øst-Afrika, et instrument som har vært tabu for kvinner. Hun er en del av en økende gruppe unge afrikanske artister som plukker opp tradisjonen rundt urfolksinstrumenter og re-introduserer disse til nåtidens musikkscene. Bernt Isak er en mangefasettert kunstner som jobber med ulike musikalske stilarter, fra elektroakustisk fri-improvisasjon til elektronisk pop og innen tilstøtende felt som scenekunst, instrumentdesign, programmering og lydkunst.

Unganishas uttrykk er preget av en kontinuerlig jakt etter nye fusjoner mellom østafrikansk musikk, vestlig kunstmusikk og elektronisk klubbmusikk. Fragmenter fra to kulturer brukes som byggeklosser til å skape en ny, kulturell og unik form for musikk.

Årets festivalartist, Sidki Camara, gjester Unganisha med perkusjon og trommer i løpet av kvelden. Vi lover forestilling av sjelden karakter fra trioen!

På scenen:
Labdi Ommes – vokal, orutu
Bernt Isak Wærstad – elektronikk
Sidiki Camara – perkusjon

Sidiki Camara, fra Mali, er scenekunstner, musiker, studiomusiker, tekstforfatter og komponist. Camara har verdensomspennede turneer bak seg, deriblant med Bill Frisell, Sacred Steel, Rokia Traore, Habib Koite & Bamada, Boubacar Traore, dit Kar Kar, Mamady, KEITA & Sewa Kan, Gomma Percussions og Nasjonalballetten i Mali. Sidiki har gitt ut flere soloalbum og levert bestillingsverk på oppdrag fra Global Oslo Music.