NB! UTSATT / 28. og 29. mai: Global Nights presenterer Club African Pulse

Publisert 30/04/21
Dette arrangementet er utsatt inntil videre – ny dato kommer snart! 

GLOBAL NIGHTS 26.-30. MAI

 
Ingen vet, men vi håper på gjennomføring!

Ingen Global Nights uten club! Denne gang har vi invitert to legender fra Oslos clubverden, DJ Brighteyes og DJ Nefertiti, som har en helt unik samling av noe av den beste musikken fra clubmiljøer i Afrika. Fredag kveld får de besøk av årets festivalartist, Sidiki Camara, som med sine perkusjoner skal bidra til å løfte taket. Lørdag Asha Abdullahi, som fremfører sin egen slampoesi.

Puss danseskoene, vi sees på gulvet!
 

@ Salt, Langkaia 1 / Bazaar-teltet / fri entré

Club African Pulse

DJ Brighteyes – Fethawit Hakin – fra Stavanger, med røtter i Etiopia, nå bosatt i Oslo.I mer enn femten år har hun jobbet som sanger og låtskriver og har utgitt to singler. De siste tolv årene har hun vært aktiv som dj i Oslos clubverden og på ulike kulturelle arrangementer, der hun har gjort seg bemerket med sin miks av afrikansk club, soul, funk og hip hop.

DJ Nefertiti – Idil Husseindottir – fra Somalia, bosatt i Oslo, hvor hun i mange år har vært en del av byens clubscene. Hun er kjent for sitt store repertoar av afrikansk musikk i tillegg til sin miks av arabisk clubmusikk og dub step.

Asha Abdullahi er en ung slampoet som blant annet har gjort seg bemerket på Oslos slamscene Uhørt i Strøget. Hun skriver dikt om identitet, selvforståelse, samfunnsproblemer og krysningspunktene mellom disse temaene.

Årets festivalartist Sidiki Camara, fra Mali, er scenekunstner, musiker, studiomusiker, tekstforfatter og komponist. Camara har verdensomspennede turneer bak seg, deriblant med Bill Frisell, Sacred Steel, Rokia Traore, Habib Koite & Bamada, Boubacar Traore, dit Kar Kar, Mamady, KEITA & Sewa Kan, Gomma Percussions og Nasjonalballetten i Mali.
Sidiki har gitt ut flere soloalbum og levert bestillingsverk på oppdrag fra Global Oslo Music.

Kurator: Fethawit Hakin