NB! UTSATT / 29. mai: Global Nights presenterer Evelina Petrova Trio

Publisert 04/05/21
Dette arrangementet er utsatt inntil videre – ny dato kommer snart! GLOBAL NIGHTS 26.-30. MAI

Vi venter på utspill fra byråden: Åpnes det for konserter snart, eller ikke? Inntil videre:
Vår årlige festival Global Nights nærmer seg…

Godt ut i festivalen presenterer vi en trio som byr på en helt spesiell musikkform; den har røtter i norske og russiske tradisjoner og er blandet med eksperimentell samtidsmusikk. Evelina Petrova Trio er Evelina Petrova, Laura Ellestad og Andreas Rotevatn – det er virtuost og uendelig vakkert.@ Salt, Langkaia 1 / Pyramiden / Kl. 21’00 / kr. 220/150 / Billetter forhåndskjøpes her

EPT_5_3

Evelina Petrova Trio ble startet på Norges Musikkhøgskole i 2014. Utøverne kommer fra tre ulike musikalske verdener, nemlig jazz, folkemusikk og musikkteknologi. Trioen tar utgangspunkt i både russisk folkemusikk og Petrovas komposisjoner. De sterke referansene til folkemusikken i Russland, blandet med norsk folkemusikk, tolket av kanadiske Laura og ispedd elektronisk behandlet jazztrombone skaper et uvanlig lydlandskap som spenner fra vakkert til stygt, fra tonalt til atonalt og fra det logiske til det høyst ulogiske. Vi lover virtuose musikere og genuin musikk!

Evelina Petrova, komponist og musiker med trekkspill som hovedinstrument. Hun har vært sentral i en rekke sammenhenger som ensembleleder og turnerende musiker over hele verden, blant annet med Jethro Tull. Evelina har mottatt flere prestisjetunge priser, blant annet «Star of the Year» i Russland i 1999. Hun var medlem av Oslo Art Trio i lag med Misha Alperin og den italienske perkusjonisten Roberto Dani, et konsept som, etter Aplerins bortgang, i dag eksisterer som Oslo Art Duo.

I sin søken etter å lære norsk folkemusikk på hardingfele flyttet Laura Ellestad fra Canada til Norge for snart ti år siden. Dette har resultert i blant annet nominasjon til Spellemannprisen i kategorien folkemusikk i 2014 for soloplata “Valdresspel i Amerika”. I tillegg tar Laura, som er stipendiat ved Norges Musikkhøgskole, en doktorgrad, der norsk folkemusikk og utvandringen til Amerika er tema. Laura Ellestad har også fått jobb som nestleder ved Folkemusikkinstituttet på Rauland.

Andreas Rotevatn har erfaring fra flere prosjekter med stor sjangermessig bredde, blant annet i trad. jazzbandet Ytre Suløens Jass-Ensemble, med hip-hop artisten Cezinando og i komponistorkesteret OJKOS. Rotevatn er utdannet jazztrombonist fra Griegakademiet og har i tillegg en mastergrad i utøvende musikkteknologi fra NMH.

På scenen:
Evelina Petrova – trekkspill
Laura Ellestad – hardingfele
Andreas Rotevatn – trombone, elektronikk