NB! AVLYST / 30. mai: Global Nights presenterer Trimolo

Publisert 05/05/21
Dette arrangementet er avlyst. Nytt prosjekt vil erstatte Trimolo. 

GLOBAL NIGHTS 26.-30. MAI


Den niende utgaven av Global Nights avsluttes med et spennende samarbeid mellom musikerne i Trimolo. De forener arabisk musikk og norsk folkemusikk og hevder at musikkuttrykk som for mange føles svært forskjellig, likevel viser seg å kunne smelte sammen til et felles, vakkert og genuint uttrykk.
 

@ Salt, Langkaia 1 / Langhuset / kl. 19’00 / Kr. 220/150 / Billetter forhåndskjøpes her 

Theme 10_Trimolo

Trimolo forener arabisk musikk og norsk folkemusikk og hevder at musikkuttrykk som for mange føles svært forskjellig, likevel viser seg å kunne smelte sammen til et felles, vakkert og genuint uttrykk. Det gir da også mening å si at musikken får et større fargespekter når en syrisk melodi spilles på en hardingfele, og slik nærmest får et norsk preg, og motsatt en norsk melodi spilles på de arabiske strengeinstrumentene oud og kanun.

Trimolo er:
- Khaled Habeeb, en syrisk musiker som har gjort seg bemerket gjennom en rekke konserter i Norge og i samarbeid med blant annet Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester,
- Tuva Færden, norsk folkemusiker og blant annet medlem av bandene Vrang og Raabygg,
- Saleh Mahfoud, syrisk sanger og multiinstrumentalist som står bak mange musikalske og kulturelle prosjekter i Oslo, inkludert bandet Majāz, Oslo Dabke Klubb og Oslo Dabke FestivPå scenen:
Khaled Habeeb – oud
Tuva Færden – vokal, hardingfele, lyre
Saleh Mahfoud – vokal, gitar, kanun